Waarmee kunnen we je helpen? 
Sorry. Dit artikel bestaat niet, of je hebt geen toestemming om het te bekijken.
Laatste updates
Verbindingsproblemen met Level3 (CenturyLink) [update]
Geplaatst door Michel [Support] aan 30-08-2020 14:06

Op dit moment is er een storing bij Level 3 (CenturyLink). Deze zorgt diverse internet verbindingen wereldwijd (o.a. Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europe en bepaalde Aziatische steden).

Aangezien deze door veel ISP's (internet providers) worden gebruikt, kan het wezen dat websites (en eveneens email) op bepaalde verbindingen niet functioneren.
Dit is dus een wereldwijd probleem. Ook andere providers kampen met ditzelfde probleem. Dus het is voor nu afwachten todat de problemen door CenturyLink (moederbedrijf) opgelost worden (of dat ISP's de routering aanpassen c.q. omleiden). Wij hebben geen zicht op hoe lang dit eventueel kan duren.

De problemen zijn vandaag rond 11:00 ontstaan bij Level 3 (CenturyLink). Zodra wij nieuwe informatie krijgen, dan zullen wij dit uiteraard melden.Update: het probleem zou onderhand opgelost moeten zijn. Sommige Cloudflare gebruikers kunnen nog wel problemen ondervinden met hun website en/of email.


Verklaring van CenturyLink:
De oorzaak van de storing lag bij instabiliteit van border gateway protocol-routes in de CenturyLink-backbone en dan met name bij een flowspec-update, blijkt uit een mededeling van CenturyLink. Het border gateway protocol is het routeringsprotocol dat het verkeer tussen providers regelt en flowspec is een extensie hierop waarmee firewallregels binnen netwerken te verspreiden zijn. Nog niet bekend is wat er misging met de flowspecupdate en waarom het relatief lang duurde voordat het probleem werd verholpen.


Meer lezen

Spoedonderhoud: vervanging defecte APC (stroom switch) [afgerond]
Geplaatst door Michel [Support] aan 19-08-2020 09:49

Technici hebben op het datacenter geconstateerd dat één APC niet meer naar behoren functioneert.

Deze is getracht te "resetten", wat een normale procedure is bij een APC (stroom switch). Helaas gaf de reset niet het gewenste resultaat en geeft deze nu een foutmelding. Op dit moment zijn de onderliggende hardware nodes / servers wel bereikbaar, echter is deze APC onbetrouwbaar geworden in onze ogen.

Om verdere c.q. serieuzere problemen te voorkomen zal deze zometeen vervangen worden. Technici zijn hiervoor al voorbereidingen aan het treffen om de downtime tot een minimum te beperken.

Technici gaan eerste de hardware nodes / servers stuk voor stuk uitzetten (om fouten te voorkomen in database en/of bestandsysteem) en wanneer dit gebeurd is, dan zal de APC losgekoppeld worden en deze worden vervangen.

Zodra de werkzaamheden afgerond zijn, dan melden wij dit hier. Excuses voor het ongemak in deze.Update: De APC was succesvol vervangen rond 12:00 en alle servers draaiden weer zonder problemen hier na. De downtime was achteraf minimaal, doordat onze technici dit zorgvuldig gepland hadden.


Meer lezen


www.helpburo.eu