Waarmee kunnen we je helpen?
U bent niet ingelogd of Kennisbank artikel bestaat niet (meer).

Om de Kennisbank artikel op Helpburo te kunnen lezen dient u altijd ingelogd te zijn. U kan via de linkerkant inloggen. Wanneer u geen account heeft op Helpburo, dan klikt u bovenaan op het "Registreren"-icoon. In uitzonderlijke gevallen kan het Kennisbank artikel verwijderd of verplaatst zijn.

Alle Kennisbank artikelen zijn afgeschermd en derhalve niet direct oproep zonder ingelogd te zijn. Eénmaal ingelogd, dan kan u niet alleen alle Kennisbank artikelen raadplegen, maar ook een support ticket aanmaken indien dit noodzakelijk is.
Laatste updates
Aantal interne migratie van verschillende VPS-en naar nieuwere node
Geplaatst door Michel [Support] aan 27-09-2022 15:40

In week 39 en week 40 worden diverse servers gemigreerd naar andere nodes met nieuwe Enterprise SSD's. Dit heeft betrekking op een aantal VPS-en.
Tijdens de migratie werkzaamheden kan uw VPS enkele minuten niet bereikbaar zijn. Doorgaans is dit maximaal 5 minuten (vaak minder). Dit gebeurd alleen tijdens de laatste synchronisatie van de VPS. Op die manier worden last-minute bestanden ook overgenomen tijdens de interne migratie. U hoeft zelf geen actie te ondernemen, daar dit volledig automatisch gaat.

Deze werkzaamheden zijn nodig voor een hogere en dus betere betrouwbaarheid van uw VPS en onze hardware nodes. Ook zal de performance net weer iets beter zijn als op de oudere nodes. Dit heeft te maken met nieuwe technieken en nieuwere generatie Enterprise SSD's. Uiteraard zijn de nieuwe Enterprise SSD's uitvoerig getest en voorzien van de laatste firmware versies, alvorens deze daadwerkelijk in gebruik genomen worden.

Dus wanneer uw VPS (tijdelijk) niet bereikbaar is, wacht dan in ieder geval 5 minuten alvorens u een support ticket aanmaakt. De kans is dan zeer aannemelijk dat uw VPS wordt gemigreerd en deze in de fase zit van een laatste synchronisatie. Dit kan enkele minuten duren en is afhankelijk van de grootte van uw VPS. Hoe groter uw VPS is bij ons, hoe langer de laatste synchronisatie zal duren.

Excuses voor het eventuele ongemak in deze.


Meer lezen

Gepland onderhoud inzake vervanging APC
Geplaatst door Michel [Support] aan 26-09-2022 13:47

Vanmiddag gaan technici een oudere APC vervangen door een nieuw exemplaar.
Hierdoor kunnen een klein aantal servers tijdelijk niet bereikbaar zijn.

De downtime zal slechts enkele minuten zijn. Excuses voor het ongemak in deze.

Update (16:05): de APC is vervangen en alle servers draaien wederom.


Meer lezen

Oude Plesk versies kwetsbaar 17.0 to 18.0.31
Geplaatst door Michel [Support] aan 01-09-2022 14:18

Plesk heeft ons een bericht toe doen komen dat bepaalde oude Plesk versies (voornamelijk op CentOS 6.x of slecht onderhouden qua updates *) kwetsbaar zijn.
Indien u nog op een oudere server staan, dan kan u dit zelf patchen. Zie hier voor de uitleg van Plesk. Wij raden u aan om dit te controleren, dit inzake de veiligheid van uw (Plesk) omgeving.

Met name de volgende melding van Plesk baart grote zorgen: "a malicious subscription owner (customer or additional user) can fully compromise the server if an admin visits a certain page in Plesk related to the malicious subscription."

Zoals in het artikel van Plesk ook staat vermeld, zijn dit verouderde omgevingen op basis van CentOS 6.x. Deze omgevingen worden niet meer ondersteund door Plesk. Zo is CentOS 6.x al sinds november/december 2020 end-of-life (EOL). Het is dus raadzaam, wat wij al vaker hebben aangegeven, om een support ticket aan te maken t.b.v. een migratie naar een modernere omgeving. Aan een migratie zitten wel kosten verbonden. Dit vanwege de tijd die wij hieraan moeten spenderen.

Mocht u zelf niet uw Plesk omgeving kunnen updaten met de patch van Plesk, dan kan u een support ticket aanmaken hiervoor. De kosten voor het handmatig patchen van uw Plesk omgeving door onze technici is éénmalig 30.00 Euro. Ons advies is wel om dit zo spoedig mogelijk toe te passen op uw Plesk server. Anders kan het wezen dat uw omgeving een (groot) veiligheidsrisico loopt met alle gevolgen van dien.

Het spreekt voor zich dat dit alleen betrekking heeft op klanten met een eigen Plesk server (VPS/DPS). Andere klanten (resellers en shared hosting) hoeven hier niks mee te doen.

* wij hebben een aantal Plesk omgevingen gezien, welke al draaien op een nieuwe besturingssysteem (o.a. CentOS 7.x), echter deze zijn slecht of niet onderhouden qua updates en lopen derhalve alsnog een risico.


Meer lezen


www.helpburo.eu