Waarmee kunnen we je helpen?
U bent niet ingelogd op Helpburo om het artikel te kunnen lezen.

Om een kennisbank artikel te kunnen lezen op Helpburo, dient u altijd ingelogd te zijn. U kan via de linkerkant inloggen. Wanneer u geen account heeft op Helpburo, dan klikt u bovenaan op het "Registreren"-icoon. In uitzonderlijke gevallen kan het kennisbank artikel verwijderd of verplaatst zijn.

Alle Kennisbank artikelen zijn afgeschermd en derhalve niet direct oproep zonder ingelogd te zijn. EĆ©nmaal ingelogd, dan kan u niet alleen alle Kennisbank artikelen raadplegen, maar ook een support ticket aanmaken indien dit noodzakelijk is.

Laatste updates
Beantwoorden van Helpburo support tickets per email
Geplaatst door Michel [Support] aan 23-05-2024 14:56

We merken dat er regelmatig reacties op support tickets binnenkomen vanaf een ander e-mailadres dan het e-mailadres dat geregistreerd is bij Helpburo. Als dit andere e-mailadres niet gekoppeld is aan uw Helpburo-account, wordt de reactie helaas niet toegevoegd aan het ticket. Dit kan ervoor zorgen dat uw reactie niet gezien wordt door ons support team.

Het is belangrijk om bij het beantwoorden van een support ticket altijd hetzelfde e-mailadres te gebruiken waarmee het ticket is aangemaakt of waaraan het is geadresseerd. Dit wordt ook vermeld bij het aanmaken van een support ticket en in de automatische bevestiging. Daarnaast is het cruciaal om het ticket ID in de onderwerpregel te laten staan.

Helaas zien we dat dit nog niet altijd gebeurt. Bijvoorbeeld, als een ticket wordt aangemaakt via info@pietjepuk.nl en later wordt beantwoord via pietjepuk@gmail.com, dan herkent Helpburo dit e-mailadres niet en wordt de reactie niet toegevoegd aan het ticket.

Dit probleem kunt u eenvoudig voorkomen door extra e-mailadressen toe te voegen onder uw profielinstellingen op Helpburo, of door gewoonweg het juiste e-mailadres te gebruiken bij het beantwoorden van een support ticket per e-mail.

Voor het bovenstaande is inmiddels ook een Kennisbank artikel aangemaakt met een tweetal screenshots, zie hier.


Meer lezen

Waarschuwing voor toezending van nep facturen!
Geplaatst door Mark [Support] aan 25-04-2024 13:39

WAARSCHUWING!

Op dit moment worden (er weer) brieven verstuurd die behoorlijk stringent overkomen, het gaat om facturen m.b.t hosting en/of domeinnamen betrekking hebbende op reeds bestaande domeinnaam registraties.
Het komt over als zijnde dat u deze factuur dient te voldoen voor geleverde diensten.....

Trapt u er niet in, het zijn de bekende probeersels van een partij die tracht op slinkse wijze geld afhandig te maken....

Het zijn (nep) facturen afkomstig van:
Network Hosting
Kingsfordweg 151
1043 GR Amserdam

Voorbeeld:


Meer lezen

Aangepaste openingstijden maart, april, mei 2024
Geplaatst door Mark [Support] aan 26-03-2024 13:29

In de maanden maart, april, mei 2024 zijn er in verband met de feestdagen gewijzigde openingstijden.

  • Vrijdag 29 maart (Goede Vrijdag) - Gehele dag gesloten
  • Maandag 1 april (2e Paasdag) - Gehele dag gesloten
  • Donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) - Gehele dag gesloten
  • Vrijdag 10 mei (in aansluiting op Hemelvaartsdag) - Gehele dag gesloten
  • Maandag 20 mei (2e Pinksterdag) - Gehele dag gesloten

Support aangelegenheden worden gewoon opgepakt en verwerkt.


Meer lezen