Nieuws
[opgelost] Onderhoud Backupmaster servers [Expired]
Geplaatst door Michel [Support] aan 09-10-2020 12:26

Op dit moment vindt er onderhoud plaats op de Backupmaster servers.

Hierdoor kan het zijn dat backup's tijdelijk niet te benaderen zijn.
Excuses voor het ongemak.


Update 13:15 (09.10.2020
Blijkbaar zit er een bug in de software van Backupmaster waardoor er bij de "Device"-naam: (unknown) staat. Technici zijn aan het achterhalen wat de oorzaak hiervoor kan zijn.
Het probleem blijkt alleen bij het restoren van een backup te zitten, daar (schematische) backup's wel gewoon uitgevoerd worden. Dus uw backup's worden gemaakt (volgens schema), echter is het op dit moment niet mogelijk om (oudere) backup's te restoren.

Zodra wij iets meer weten, dan melden wij dit vanzelfsprekend.Update 10:45 (10.10.2020):
Het probleem blijkt ook in de oudere versie te zitten. Ook hier wordt, vanuit de klanten interface, de backup machine als "(unknown)" weergegeven. Onze technici zijn nog altijd bezig om het probleem te achterhalen.
Nogmaals; er worden wel gewoon backup's gemaakt. U kan alleen op dit moment niet zelf een backup maken of een restore doen. Mocht u een restore willen hebben, dan een ticket inschieten en één van ons zal dan een restore doen van de gewenste datum in de "tmp"-map van uw server.
Excuses voor het ongemak.

Update 9:30 (13.10.2020):
Technici hebben het probleem achterhaald. Er wordt nu hard gewerkt aan een patch hiervoor. Zodra deze beschikbaar is, zal deze geintalleerd worden op alle servers met Backupmaster. Zodra de patch beschikbaar en geinstalleerd is, dan melden wij dit uiteraard.

Update 19:10 (19.10.2020):
Na diverse tests uitgevoerd te hebben op verschillende omgevingen is de update vrijgegeven. Deze is inmiddels geinstalleerd op alle servers die een Backupmaster contract hebben.
Het is vanaf nu weer mogelijk om zelf backups te restoren en (indien nodig) zelf handmatige backups te maken. Excuses voor het wachten in deze, maar wij wilden geen enkel risico lopen met het verliezen van backups (en onderliggende bestanden of databases) uiteraard. Derhalve moest het één en ander uitvoerig getest worden, alvorens deze update vrijgegeven kon worden.

Daarnaast gaan technici ook kijken of men de snelheid van het browsen van mappen / naar bestanden in snapshots kan verbeteren.
Met name backups (= snapshots) van grote servers met veel bestanden of grote mappen zorgen ervoor dat het zoeken naar mappen enkele minuten kan duren.


www.helpburo.eu