Nieuws
Spam. Vandaag de dag nog steeds een grote ergenis.
Geplaatst door Michel [Support] aan 08-04-2016 10:48

Veel van onze klanten hebben de laatste tijd weer te maken gehad met ontzettend veel spam. Als gevolg hiervan hebben wij op alle servers de anti-spam en anti-virus instellingen strakker ingesteld.
Hierdoor zou de hoeveelheid spam af moeten nemen. Ook zijn er goede tips om spam te voorkomen, of in ieder geval te beperken. Hier een opsomming.

Plaats nooit uw emailadres op uw website als text, maar als afbeelding.
Heel veel websites vermelden hun emailadres als text (HTML) op hun website. Dit maakt het voor spammers heel gemakkelijk om het emailadres te kopiëren en vervolgens voor spam doeleinden te gerbruiken. Dit is gemakkelijk op te lossen door uw emailadres als een afbeelding op uw website te plaatsen. De simpelste methode hiervoor is een screenshot te maken van het emailadres en deze vervolgens als afbeelding te plaatsen op uw website.

Scherm uw contactformulier altijd af met een captcha code.
Contactformulieren is een grote bron van ergenis en worden vaak misbruikt om te spammen. Scherm dus altijd uw contactformulieren af met een captcha code. Een captcha code is een reactietest voor de gebruiker, zodat het formulier niet gemakkelijk misbruikt kan worden. Meestal moet je bij een captcha code een combinatie van letters en/of cijfers invullen, alvorens het formulier verstuurd kan worden.

Reageer nooit op ongevraagde berichten.
Het klinkt erg logisch, maar reageer nooit op ongewenste berichten. Zodra u reageert, dan weten spammers dat het emailadres actief gebruikt wordt en vervolgens wordt u toegevoegd aan diverse maillijsten. Iets wat u dus niet wilt.

Klik nooit op linken in spamberichten.
Eveneens erg logisch, maar toch gebeurt het. Klik nooit op linken in spamberichten. Kijk ook uit met zogenaamde 'unsubscribe' (afmeld) linken. Alhoewel de meeste 'unsubscribe' linken echt zijn, zitter er ook een aantal tussen die juist het tegenovergestelde doen. Geldige 'unsubscribe' linken zijn o.a. van mandrillapp.com, bashapp.nl, mailchimp.com en dergelijke. Als u met de muis over een link gaat, dan ziet u waar de link naar verwijst.

Met de bovenstaande tips kunt u al een groot gedeelte van ongewenste emails, dus spam, tegen houden.

Mocht u nog steeds veel spam binnen krijgen, dan is het overwegen waard om een extern spamfilter aan te schaffen. Wij bieden ook zo'n spamfilter aan, genaamd Spamprotector. Spamprotector werkt probleemloos op al onze servers en geschikt voor hostingklanten, resellers en klanten met een eigen server. Spamprotector is zeer gebruiksvriendelijk, is volledig Nederlands en filtert spam en virus berichten aanzienlijk beter als de standaard anti-spam/-virus filters op de servers. Voor meer informatie en om te bestellen kunt u kijken op de website van Spamprotector: www.spamprotector.nu. ***

Ook hebben wij een screenshot (zie hieronder) gemaakt van het resultaat van Spamprotector op één account gedurende een jaar. Dit account is een emailadres van één van onze medewerkers en wordt dus zeer actief gebruikt. U kan dus zelf constateren dat Spamprotector meer dan uitstekend werkt en filtert.

Klik op de afbeelding voor een uitvergroting.
Spamprotector resultaat

*** Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een nieuw design/ontwerp voor de website van Spamprotector.


Reacties (0)
www.helpburo.eu