Waarmee kunnen we je helpen?
Laatste updates
Follow-up APC controles (en vervanging)
Geplaatst door Michel [Support] aan 27-10-2021 13:39

Naar aanleiding van de problemen eerder deze week met een tweetal APC's (zie hier) hebben technici alle overige APC's verder getest.
Hierbij is naar voren gekomen dat er nog twee APC's vervangen dienen te worden. Ondanks dat ze beiden gewoon stroom doorgeven werken beide niet naar behoren, althans zoals wij het verwachten.

Deze worden vanmiddag vervangen door nieuwe exemplaren. Ook zal dan ter plekke nog een laatste controle worden uitgevoerd inzake de werking van de APC's. Dit om toekomstige problemen zo goed als mogelijk uit te sluiten inzake defecte c.q. problematische APC's.

De werkwijze is als volgt;

  • wij sluiten de hardware node correct af
  • vervolgens halen wij de stroom eraf
  • koppelen de hardware node met de nieuwe APC
  • passen dit vervolgens aan in onze interface
  • starten de hardware node weer op

Deze stappen worden voor alle hardware nodes uitgevoerd die gekoppeld zitten aan de desbetreffende APC's. Daarna worden de APC's meegenomen naar kantoor waar deze dan RMA gestuurd gaan worden. De nieuwe APC's zijn al volledig goed geconfigureerd, dus het is alleen een kwestie van de problematische APC's te vervangen.
Door het uitzetten van de hardware nodes, zullen servers (en onderliggende websites, emailadressen e.d.) tijdelijk niet bereikbaar zijn.

Normaliter zal dit per hardware node 2 tot 8 minuten duren. Dit is afhankelijk van de specificaties van de hardware node. Zo zal een hardware node met 96 GB of 144 GB RAM iets langer duren dan bij een hardware node met 16 GB RAM. Dit kan dus kortstandig ongemak veroorzaken. Helaas kunnen dit soort zaken altijd voorkomen, immers is en blijft het techniek met bovenliggende hardware. Dat laatste kan altijd stuk gaan. Dus om problematische situaties op moeilijke tijdstippen te voorkomen is besloten om deze twee APC's te vervangen.

Excuses voor de mogelijke ongemakken in deze en wij zullen status updates in dit bericht plaatsen.

Wij hebben een aantal berichten gehad met de vraag wat een "APC" daadrwerkelijk is.
Voor wat algemene informatie verwijzen wij u derhalve door naar een Wikipedia pagina (hier) met meer informatie hierover.


Meer lezen

[afgerond] Problematische APC wordt vervangen
Geplaatst door Michel [Support] aan 25-10-2021 13:11

Hedenochtend hadden wij een probleem met een APC. Hierdoor waren enkele hardware nodes (met daaronder liggende servers) tijdelijk niet bereikbaar.

De tech heeft ter plaatse de APC weer aan de praat gekregen, maar deze blijft foutmeldingen genereren. Derhalve is besloten om deze APC dan ook direct te vervangen voordat dit tot ergere gevolgen leidt.

Dat wil zeggen dat de tech ter plaatse één hardware node per keer correct afsluiten. Vervolgens worden de stekkers omgezet naar de nieuwe APC. Vervolgens wordt de hardware node (en onderliggende servers) weer opnieuw opgestart.

Helaas is er géén andere mogelijkheid dit te doen zonder downtime. De downtime zelf zal per hardware node enkele minuten zijn. Wanneer de hardware node weer opgestart is, dan worden de onderliggende servers ook automatisch opgestart.

De nieuwe APC is ondertussen (sinds vanochtend) al geplaatst en geconfigureerd. Dus het is nu alleen een kwestie van de hardware nodes één voor één uitschakelen, voedingskabels ompluggen en weer opstarten.

Excuses voor het ongemak in deze. Zodra de werkzaamheden afgegerond zijn, dan melden wij dit hier uiteraard.

Update (14:00): ook een 2e APC dient vervangen te worden. De tech vertrouwt deze eveneens niet helemaal en wil het zekere voor het onzekere nemen. Dus ook onderliggende servers op deze hardware nodes kunnen last hebben van een tijdelijke onderbreking.

Update (14:25): ook de 2e APC is vervangen en alle servers zijn nu overgezet van een problematische APC naar een nieuwe APC. De tech gaat nog een paar laatste tests uitvoeren voor de zekerheid.

Update (15:05): inmiddels zijn alle werkzaamheden afgerond en zijn beide defecte c.q. problematische APC's vervangen. Alles hardware nodes (en onderliggende servers) die op deze APC's stonden zijn omgezet naar nieuwe APC's. Alles draait weer zoals het hoort.


Kanttekening; ondanks dat wij regelmatig alle APC's periodiek nalopen, kunnen er toch defecten en/of problemen optreden (zoals vandaag te merken was). Onze technici gaan de komende tijd alle APC's dubbel nalopen en bij twijfel zullen deze vervangen worden door nieuwe exemplaren. Indien noodzakelijk is, dan plaatsen wij hierover een nieuwsbericht uiteraard.


Meer lezen