Waarmee kunnen we je helpen?
Laatste updates
[afgerond] Spoed onderhoud enkele hardware nodes (m.b.t. kernel)
Geplaatst door Michel [Support] aan 28-07-2021 10:52

Technici hebben op een aantal hardware nodes een kwetsbaarheid (vulnerability) ontdekt. Deze hardware nodes moeten direct voorzien worden van een nieuwe kernel (inmiddels vrijgegeven).
Om de nieuwe kernel te activeren, dienen deze hardware nodes gereboot te worden. Normaliter worden (minder urgente) updates in de avonduren gedaan, maar gezien de ernst hiervan worden deze updates nu direct uitgevoerd.

Als gevolg hiervan kan uw server, website en/of email tijdelijk niet werken. De verwachting is dat dit maximaal 10 minuten in beslag neemt.
Wanneer de werkzaamheden uitgevoerd zijn, dan zullen wij dit melden. Uiteraard worden meteen de laatste updates ook geinstalleerd op deze hardware nodes.

Excuses voor het mogelijke ongemak in deze.

Update [11:14]: de updates zijn afgerond. Indien u problemen ondervindt, dan ligt de oorzaak elders en niet aan de uitgevoerde updates.


Meer lezen

[update] Urgent onderhoud routers Nedzone
Geplaatst door Michel [Support] aan 21-06-2021 11:27

Nedzone ondervinden problemen met hun core-routers. Hierdoor zullen deze opnieuw opgestart moeten worden.
Zie het onderstaande bericht van Nedzone zelf.

Op dit moment ervaren wij behoorlijke problemen met onze core-routers. De oorzaak hiervan is inmiddels duidelijk, alleen moeten de routers
een reload krijgen om de problemen te verhelpen. Helaas kan deze reload niet op een later tijdstip worden gegeven gezien de ernst van de problemen.

De impact hiervan is voor klanten waar wij een routed-VLAN aanleveren nihil. Alleen voor klanten met BGP sessies en MPLS verbindingen zal
impact ontstaan. MPLS verbindingen op de router die een reload krijgt zullen voor enige minuten worden onderbroken. BGP sessies zullen door
ons eerst een shutdown krijgen op de router die een reload krijgt, zodat het verkeer netjes naar de 2e router over zal gaan. Hierdoor zou in principe
ook weinig overlast ontstaan, maar wel mogelijk. BGP sessies hebben alleen impact bij de reload van de PCR routers in Steenbergen.

De planning voor de reloads is als volgt. Let erop dat dit slechts richttijden zijn.

11:30 – Reload PCR2 Steenbergen
12:00 – Reload PCR1 Steenbergen

14:00 – Reload NIKHEF router
15:00 – Reload Equinix AM7 router

Wij bieden onze excuses aan voor deze onvoorziene situatie. Verdere informatie volgt.

Door het rebooten van deze routers kunnen diensten en verbindingen tijdelijk uitvallen. Dus het kan zijn dat uw website, email e.d. tijdelijk niet werken.


Update [13:05]: wij hebben een nieuwe update ontvangen van Nedzone in deze:
De reloads van de PCR1/2 in Steenbergen zijn afgerond. Beide machine’s draaien op dit moment zonder problemen. We gaan nu richting Amsterdam voor de reloads van de routers in NIKHEF en Equinix. 


Meer lezen