Nieuws
Onderhoud / updates t.b.v. Backupmaster nodes
Geplaatst door Michel [Support] aan 14-06-2021 12:10

Vanmiddag zal er onderhoud worden gepleegd t.b.v. de Backupmaster hardware nodes. Dit onderhoud zal diverse updates bevatten inzake de veiligheid, snelheid en stabiliteit van deze geavanceerde cloudomgevingen.

Hierdoor kunnen bepaalde (backup) diensten m.b.t. Backupmaster tijdelijk slecht bereikbaar zijn. Dit zal dus betrekking hebben op o.a. de interface zelf en ook op de restore en backup functies van Backupmaster. De verwachting is dat de updates niet lang zullen duren. Wanneer dit is afgerond, dan melden wij dit vanzelfsprekend op de website.

Excuses voor de mogelijke overlast die dit tijdelijk kan zorgen.


Verder lezen »

[afgerond] Spoedonderhoud inzake hardware node (i.v.m. kernel updates)
Geplaatst door Michel [Support] aan 03-06-2021 15:46

Technici hebben geconstateerd dat één hardware node achterloopt inzake beveiligingsupdates (met name kernel updates).
Gezien de urgentie hebben technici besloten om deze hardware node te rebooten. Dit is noodzakelijk om de nieuwere kernel te activeren.

Hierdoor kunnen enkele servers (en onderliggende websites, databases en emailaccounts) tijdelijk niet bereikbaar zijn.
De verwachte downtime zal rond de +/- 5 minuten liggen.

De tech is eerst nog de meerdere Enterprise SSD's in deze hardware node aan het testen op mogelijke fouten, alvorens de hardware node gereboot wordt.
Naar verwachting zal de reboot rond 16:15 plaats vinden.


Ter informatie; deze hardware node staat inmiddels al ruim 760 dagen onafgebroken online, dus een reboot is sowieso wel verstandig.

Excuses voor het ongemak in deze.

Update 16:22: de updates zijn geinstalleerd en staan actief, de Enterprise SSD vertoonden geen fouten en de hardware node (en dus ook onderliggende servers) is weer terug online.


Verder lezen »

Harddisk defect hardware node [afgerond]
Geplaatst door Michel [Support] aan 23-05-2021 10:19

Op dit moment ondervinden wij een probleem met een hardware node waar een shared hosting omgeving van onszelf op staat.

Er blijkt een harddisk defect te zijn en de tech is aan het kijken wat de oorzaak is en hoe dit z.s.m. opgelost kan worden. Dus op dit moment kan u hinder ondervinden met het oproepen van uw website en/of het bereiken van uw emailaccount. Wij zijn ermee bezig, dus aub heb geduld. Zodra wij iets meer weten, dan melden wij dit.

Daarnaast was er op een andere hardware node een DDoS aanval. Deze is inmiddels afgewend.

Update 1: er is een tech naar het datacenter om de defecte SAS HDD te vervangen. Dus op dit moment is er één shared hosting omgeving niet of nauwelijks te bereiken, dus website, database en email van bepaalde (hosting) klanten. Excuses voor het ongemak.

Update 2: een senior tech had nog een idee, waardoor alles weer terug online is. Omdat er één SAS HDD toch problemen geeft is besloten om nu de shared hosting server uit te migreren naar een andere (tijdelijke) hardware node. Later deze week zal deze server op een nieuwe hardware node (met nieuwe schijven) worden teruggeplaatst. Tijdens de migratie kan er nog een enkele keer downtime plaats vinden, dit zal minder dan 5 minuten zijn en alleen gebeuren tijdens de laatste synchronisatie. Excuses voor het ongemak in deze.

Update 3: de migratie naar een andere hardware node is voltooid. Alles zou nu weer moeten draaien. Onze senior tech gaat nog een paar tests uitvoeren t.b.v. de data integriteit. Hierdoor kunnen bepaalde diensten een minnut of twee niet bereikbaar zijn. Dit alles zal bij elkaar 10 minuten moeten duren.

Update 4: de tech heeft de server, de hostingaccounts en de Plesk interface gecontroleerd en geen fouten kunnen ontdekken. Hiermee zijn de werkzaamheden afgerond. Later deze week (in de avond) zal de hosting server naar een nieuw opgezette hardware node worden gemigreerd. Nogmaals excuses voor de eventuele overlast en ongemakken in deze.


Verder lezen »