Nieuws
[opgelost] Storing Spamprotector
Geplaatst door Michel [Support] aan 08-09-2021 07:40

Op dit moment ondervinden wij een storing met Spamprotector.

Technici zijn reeds op de hoogte en zijn de oorzaak aan het achterhalen. Excuses voor het ongemak.

Update (10:35): blijkbaar is er een update geweest die voor problemen zorgt. Men is er nog altijd druk mee bezig om een oplossing te vinden.

Update (11:00): technici hebben de oorzaak achterhaald en zijn nu bezig met een fix (= oplossing) te testen. Wij hopen dat de Spamprotector diensten snel weer online zijn. Zodra dit gebeurd, dan melden wij dit.

Update (11:35): technici zijn nog altijd bezig met het oplossen van het probleem. Het spreekt voor zich dat dit de allerhoogste urgentie heeft bij ons. Meer dan dit kunnen wij ook niet doen op het moment helaas.

Update (12:05): De 1e node van Spamprotector is weer terug online, dus het één en ander zou weer normaal moeten functioneren (email, interface e.d.). technici zijn nu bezig met de 2e node van Spamprotector.

Update (12:55): Ook de 2e node is weer terug online en hiermee zijn de problemen opgelost. Excuses voor het ontstane ongemak indeze.


Verder lezen »

[afgerond] Storing hardware node
Geplaatst door Michel [Support] aan 03-09-2021 20:14

Op dit moment ondervinden wij een storing op één van de hardware nodes.

Hierdoor kunnen enkele servers niet bereikbaar zijn. Een tech is reeds naar het datacenter om te kijken wat de oorzaak is. Excuses voor het ongemak.

Update (21:05): helaas wil de hardware node niet meer opstarten, dus de tech gaat nu backups terugzetten. 

Update (21:58): onze technici zijn nog altijd bezig met restoren.

Update (23:22): op dit moment wordt de laatste server gerstored. De overige zijn allemaal weer actief. De meest recente (complete) backup van de servers die is teruggezet dateert van 2 september.

Update (1:50): alle servers zijn terug op één na. Hiervan wil de database niet restoren. Technici zijn druk bezig met het zoeken naar een oplossing hiervoor.

Update (2:25): onze technici hebben alle databases handmatig gedumpt en vervolgens gerestored vanuit de laatste backup. Zover wij kunnen zien draaien alle websites weer. Mocht dit niet het geval zijn, probeer dan eerst zelf een gemaakte (eerdere) backup te restoren. Mocht u deze niet hebben of het lukt niet, maak dan een support ticket aan.Onze technici gaan kijken wat er dan nog mogelijk is inzake het dumpen van een oudere database.

Inzake backup's; u heeft zelf de mogelijkheid om op verschillende manieren (altijd) backup's te maken. Dit kan via Installatron en via uw Plesk interface. Daarnaast zijn er natuurlijk nog mogelijkheden om backup's te maken binnen Wordpress zelf via verschillende beschikbare plugins. Als u een Backupmaster abonnement heeft, dan kan u ook van hieruit gemakkelijk backup's terug zetten uiteraard. Via Backupmaster kan u ook individuele databases en tabellen restoren.


Verder lezen »

[afgerond] Onderhoud en updates t.b.v. Backupmaster
Geplaatst door Michel [Support] aan 01-09-2021 11:40

Onze technici gaan zometeen beginnen met (klein) onderhoud inzake de back-up servers/nodes van ons back-up programma Backupmaster.
Tevens wordt dan de nieuwste versie geinstalleerd, vervolgens worden de nieuwe versies automatisch op alle servers geinstalleerd die over Backupmaster beschikken.

De nieuwste versie van Backupmaster biedt weer diverse performance tweaks, beveiligings patches en een aantal nieuwe en/of verbeterde mogelijkheden.

Downtime zal minimaal zijn, maar u kan dus tijdelijk hinder vinden in het bereiken van de Backupmaster interface, het maken van back-ups en het restoren van back-ups. Onze excuses voor het ongemak in deze.

Backupmaster wordt regelmatig voorzien van nieuwe updates, die vervolgens dan ook automatisch toegepast worden op servers die hier een abonnement voor hebben. Helaas kan dit dus gepaard gaan met lichte hinder in deze. Wat betreft de veiligheid van alle opgeslagen data, staat dit altijd bij ons voorop.

Wanneer de werkzaamheden afgerond zijn, dan melden wij dit uiteraard.

Update (13:20): alle onderhoudswerkzaamheden zijn volledig afgerond. Ook is de nieuwste Backupmaster software op alle actieve servers geinstalleerd. Dit geldt alleen voor servers die daadwerkelijk Backupmaster afnemen.


Verder lezen »