Nieuws

In de maanden april, mei zijn er in verband met de feestdagen gewijzigde openingstijden.

Vrijdag 02 april (Goede Vrijdag) - Gehele dag gesloten
Maandag 05 april (2e Paasdag) - Gehele dag gesloten
Dinsdag 27 april (Koningsdag) - Gehele dag gesloten
Woensdag 5 mei (Bevrijdingsdag) - Gehele dag gesloten
Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) - Gehele dag gesloten
Maandag 24 mei (2e Pinksterdag) - Gehele dag gesloten

Support aangelegenheden worden gewoon opgepakt en verwerkt


Verder lezen »

Vanmiddag gaan wij een aantal hardware nodes voorzien van nieuwere / snellere hardware. Hierdoor moeten onze technici een aantal servers migreren.
Hierdoor kan u enkele minuten downtime ondervinden op uw server, website of email. Normaliter is de downtime 2 tot maximimaal 5 minuten (per server).

De hinder vanwege deze upgrades zal dus minimaal zijn. Ook zullen onze technici deze geplande upgrades aanpakken om de bovenliggende hardware nodes te voorzien van de nieuwste updates in deze.

Naar verwachting zullen de upgrades (en onderliggende interne migraties) later vandaag afgerond zijn. Excuses voor eventuele ongemakken.


Update [10.03.2021 10:35]: technici zijn nog bezig met de laatste aanpassingen. Naar verwachting zal eind van de middag alles afgerond zijn.
Update [11.03.2021 16:15]: technici zijn ondertussen ook bezig met het migreren van een aantal andere servers naar nieuwere / betere omgevingen.


Verder lezen »

[opgelost] DDoS aanval op mailserver op ns1.pleskserver15.nl
Geplaatst door Michel [Support] aan 01-02-2021 09:01

Op dit moment ondervinden wij een DDoS aanval op de mailserver van ns1.pleskserver15.nl.
De tech is hier reeds mee bezig; hierdoor kunnen bepaalde diensten het niet doen.

Excuses voor het ongemak.


Update 09:31
Blijkbaar was het niet een gerichte DDoS aanval op de mailserver. Er werden spam emails verstuurd vanaf de server, die ondervangen werden door het uitgaande spamfilter, deze kont niet verstuurd worden, waarop deze gebounced werd. Als gevolg hiervan stapelden de mails op in de mailserver en deed deze crashen vanwege dat de server vol raakte (door de berichten en alle meldingen).

De specifieke oorzaak voor deze double bounce leggen wij voor aan de ontwikkelaar van de uitgaande spamfilter. Immers hoort dit dus niet in een loop te raken. De tech loopt momenteel de server volledig na op eventuele fouten. Hierdoor kan u hinder ondervinden zoals een emailaccount of website die niet bereikbaar is. Excuses hiervoor. Echter is dit noodzakelijk om eventuele problemen te vinden en op te lossen. Tevens zal de tech de nieuwste updates op de server installeren uiteraard.

Update 10:05
De problemen zouden door de tech opgelost moeten zijn. Er zijn geen fouten in de server configuratie gevonden. Ook heeft de tech de server voorzien van de laatste updates.


Verder lezen »


www.helpburo.eu