Nieuws
[opgelost] DDoS aanval op mailserver op ns1.pleskserver15.nl
Geplaatst door Michel [Support] aan 01-02-2021 09:01

Op dit moment ondervinden wij een DDoS aanval op de mailserver van ns1.pleskserver15.nl.
De tech is hier reeds mee bezig; hierdoor kunnen bepaalde diensten het niet doen.

Excuses voor het ongemak.


Update 09:31
Blijkbaar was het niet een gerichte DDoS aanval op de mailserver. Er werden spam emails verstuurd vanaf de server, die ondervangen werden door het uitgaande spamfilter, deze kont niet verstuurd worden, waarop deze gebounced werd. Als gevolg hiervan stapelden de mails op in de mailserver en deed deze crashen vanwege dat de server vol raakte (door de berichten en alle meldingen).

De specifieke oorzaak voor deze double bounce leggen wij voor aan de ontwikkelaar van de uitgaande spamfilter. Immers hoort dit dus niet in een loop te raken. De tech loopt momenteel de server volledig na op eventuele fouten. Hierdoor kan u hinder ondervinden zoals een emailaccount of website die niet bereikbaar is. Excuses hiervoor. Echter is dit noodzakelijk om eventuele problemen te vinden en op te lossen. Tevens zal de tech de nieuwste updates op de server installeren uiteraard.

Update 10:05
De problemen zouden door de tech opgelost moeten zijn. Er zijn geen fouten in de server configuratie gevonden. Ook heeft de tech de server voorzien van de laatste updates.


Verder lezen »

Op dit moment heeft Spamcop een probleem (domeinnaam niet verlengd; niet echt professioneel), zie ook: https://www.spamcop.net (onderaan de melding "This Domain Name Has Expired - Renewal Instructions").

Doordat de website van Spamcop dus niet bereikbaar is, kunnen wij geen de-listing aanvragen voor het server IP-adres. Veel providers maken nog wel gebruik van een (eerdere) gepubliceerde spam lijst, waardoor tal van servers geblokkeerd zijn (door zogenaamde "false positive" melding).
Zie ook: https://www.reddit.com/r/sysadmin/comments/l9asw7/spamcop_domain_expiredparked/

Helaas is het wachten totdat andere partijen de lijst van Spamcop niet meer gebruiken of dat Spamcop hun domeinnaam wederom verlengd. Hier hebben blijkbaar meer providers last van en kunnen wij helaas niks aan doen.
Dit heeft betrekking op een aantal servers (niet allemaal) en met name emails richting Outlook Office 365 accounts.

Excuses voor het ongemak, maar hier kunnen wij momenteel ook weinig aan veranderen.

Update 16:18
Er komen wereldwijd steeds meer melding en klachten hierover. Indien Spamcop niet ge-heractiveerd wordt, dan zullen de andere partijen (o.a. Office 365) deze blacklist niet meer moeten gebruiken.
Gezien het effect hiervan (groot), vermoeden wij dat andere partijen deze blacklist op korte termijn niet meer zullen gebruiken.

Update 18:01
Tot dusver lijkt Microsoft hier geen (snelle) actie te ondernemen helaas en is de domeinnaam Spamcop.net verlopen (en overgezet op een andere partij). Dus wij vermoeden dat dit het einde is van Spamcop.
Wat kunt u doen om de zaak te bespoedigen? Neem contact op met Microsoft en geef aan dat men niet meer de Spamcop.net zwarte lijst moet gebruiken. Dan zou het opgelost moeten zijn.
Het meerendeel van onze klanten, die "Outbound" spamfiltering (premium optie) gebruiken ervaren dit probleem niet. Deze optie is niet beschikbaar op de DirectAdmin budget pakketten helaas.


Update 9:54
Het probleem zou verholpen moeten zijn, daar Spamcop de domeinnaam verlengd heeft. Zie ook hier. Dus emails zouden weer aan moeten komen. In uitzonderlijke gevallen kan dit nog 4 tot 8 uur door duren (i.v.m. TTL van de servers bij o.a. Microsoft). Citaat van Tweakers: Het domein van SpamCop was verlopen, waardoor gebruikers te maken kregen met geblokkeerde legitieme mails. Het Cisco-dochterbedrijf heeft inmiddels het domein met een jaar verlengd, waardoor de software weer werkt.


Verder lezen »

[update] Deze week gepland onderhoud Backupmaster (cloud storage nodes)
Geplaatst door Michel [Support] aan 25-01-2021 13:10

Deze week (25 januari tot en met 30 januari) zal er onderhoud worden verricht op de verschillende "cloud storage nodes" van Backupmaster.
Hierdoor kan het zijn dat enkele diensten van Backupmaster voor bepaalde servers niet beschikbaar zijn of langzamer werken als normaal.

De onderhoud omvat het vervangen van een aantal "oudere" hardeschijven door nieuwe exemplaren. Ondanks dat de hardeschijven geen fouten vertonen, vervangen wij liever preventief de oudere exemplaren door nieuwere en snellere exemplaren. Op die manier kunnen wij de zeer hoge betrouwbaarheid van Backupmaster garanderen.

De downtime zal minimaal zijn en nadien zal de performance tijdelijk iets minder zijn i.v.m. de her-synchronsatie van de verschillende RAID arrays van deze "cloud storage nodes". De nieuwe hardeschijven zijn uitvoerig ge(stress)test op betrouwbaarheid, zoals wij dit met alle hardware doen.

Aangezien wij niet alle "oudere" schijven in één keer kunnen vervangen (dit i.v.m. de her-synchronisatie van de RAID array; welke een aantal uur duurt), doen wij deze in batches vervangen. Vandaar dat wij hiervoor ook de gehele week voor nemen. Uiteraard zullen de backup schema's gewoon blijven functioneren zoals u gewend bent.

Excuses voor het eventuele ongemak in deze.

Update (28.01.2020)
Ondertussen hebben onze technici al 8 schijven in totaal vervangen. Het vervangen van de schijven gaat snel, echter is het vervolgens wachten totdat de schijven in combinatie met de RAID array zijn gesynchroniseerd. Gezien de grootte van de "cloud storage nodes" duurt dit een aantal uur. De verwachting is dat er nog 4 schijven voor de zekerheid vervangen dienen te worden, daarna zullen de werkzaamheden afgerond zijn.


Update (29.01.2020)
Eén van onze technici gaat de komende week toch nog een paar extra HDD's vervangen die "twijfelachtig" zijn. Ondanks dat deze schijven geen directe problemen vertonen, wil de tech deze vervangen na meerdere zogenaamde SMART (long) tests. De schijven gaven op zichzelf geen fouten aan (voor de meeste hostingproviders is dit reeds voldoende), maar de performance van deze schijven is discutabel te noemen. Iets wat wij niet verlangen van een degelijke back-up oplossing. Deze zullen dus dan ook vervangen worden door nieuwe exemplaren. Naar verwachting zullen deze werkzaamheden woensdag afgelopen zijn.

Daarnaast wordt aankomende week ook een nieuwe update voor Backupmaster zelf uitgerold, die de problemen weg neemt bij het zoeken naar backup's op bepaalde server configuraties. Hierdoor zal de performance met het zoeken en restoren van backups merkbaar verbeteren.

Update (01.02.2020)
Ook deze week worden er nog enkele schijven vervangen in de verschillende cloud storage nodes. Dus performance kan op bepaalde momenten minder zijn, dan u normaliter gewend bent. Wel blijven alle diensten gewoon doordraaien. Inmiddels is ook de nieuwste versie van Backupmaster op alle servers geinstalleerd. Deze versie biedt weer betere performance en lost ook een aantal problemen op met het (vastlopen) van het indexeren van bestaande backups.


Verder lezen »


www.helpburo.eu