Nieuws
Nog altijd worden relatief zwakke wachtwoorden gebruikt
Geplaatst door Michel [Support] aan 17-10-2018 13:59

Reeds in 2016 hebben wij u erop geattendeerd om ALTIJD sterke wachtwoorden te gebruiken voor uw accounts.

Helaas (bijna 2 jaar later) constateren wij dat er nog altijd relatief zwakke wachtwoorden worden gebruikt en dan met name emailaccounts.
Wachtwoorden met woorden, een enkele hoofdletter en paar cijfertjes erachter volstaan gewoon niet meer tegenwoordig. Dit is echt "not done" vandaag de dag.

Emailaccounts die zwakke wachtwoorden gebruiken worden vrij snel tegenwoordig gehackt. Niet alleen liggen dan uw emails op straat, maar wordt uw account ook misbruikt om spam te versturen.
Uiteraard blokkeren wij dergelijke "hack"-pogingen vrijwel direct. Echter is deze blokkade tijdelijk, want het kan altijd zijn dat u, een collega of een familielid in hetzelfde netwerk een aantal keer verkeerd inlogt op de server.
Vandaar dat dit soort blokkade's altijd van tijdelijke aard is.

Wel is het zo, dat wij vandaag de dag preventief slechte IP-ranges blokkeren op onze servers. Het gaat hier veelal om IP-adressen die een zeer slechte reputatie hebben en die voornamelijk worden misbruikt voor dergelijke praktijken (en daarnaast ook verantwoordelijk zijn voor DDoS-aanvallen).

Ook vandaag de dag is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Dus pas uw wachtwoorden aan als u nog een simpel (en dus onveilig) wachtwoord gebruikt. Ook is het raadzaam om eens in de zoveel tijd uw wachtwoorden eens aan te passen en/of te vernieuwen. Vernieuwing of aanpassing van uw bestaande wachtwoorden maken de kans dat derden toegang tot uw accounts krijgen minimaal.

Om een sterk wachtwoord te genereren kunt u bijvoorbeeld de wachtwoord generator gebruiken van LastPass: https://www.lastpass.com/nl/password-generator

Wanneer u moeite heeft met het onthouden van wachtwoorden, dan zijn er goede programma's op de markt die uw wachtwoorden onthouden, zoals bijvoorbeeld LastPass.
Uiteraard zijn er ook andere goede alternatieven beschikbaar, echter is LastPass wel een van de betere en bekendste.


Reacties (0)