Nieuws
DDoS aanval op hardware node [updates]
Geplaatst door Michel [Support] aan 13-06-2019 08:42

Op dit moment ervaren op één van onze hardware node een DDoS aanval.
Hierdoor kunnen bepaalde servers en/of websites niet bereikbaar zijn.

Technici zijn hiermee bezig en zullen de nodige IP ranges derhalve dan ook blokkeren.
Daarna zal getracht worden om te kijken of de aanval op één (of meerdere) specifieke websites gericht zijn.

UPDATE I [13 juni]:
Technici zijn een paar uur bezig geweest op de verschillende servers op deze hardware node en eveneens op de hardware node zelf.
De DDoS aanval op deze hardware node (en onderliggende servers) kwamen uit een drietal landen. Deze landen zijn volledig geblokkeerd (Rusland, China en Iran).
Daarnaast zijn een aantal websites offline gezet die enorm gedateerde software c.q. programmatuur draaide. Hiervan waren een aantal flink gehackt.

Derhalve nogmaals uw aandacht voor het volgende; houdt uw website altijd bij (denk hierbij o.a. niet alleen aan Wordpress, maar ook aan plugins en thema's). Verander ook regelmatig uw wachtwoorden t.b.v. Plesk, FTP, email, Wordpress, etc.
Websites jaren lang laten versloffen is een garantie voor problemen en bij problemen plaatsen wij dergelijke websites gewoonweg offline, zodat de "goede" klanten (= die wel regelmatig updaten) hiervan niet het dupe worden.


UPDATE II [14 juni]:
Onze technici (in samenwerking met Plesk) hebben een hostingaccount gevonden welke meerdere keren per seconde een script deed aanroepen. Ook dit zorgde voor een (enorme) overlast op de hardware node / server. Wij hebben de persoon in kwestie dringend verzocht om dit aan te passen, anders zijn wij genoodzaakt om het account offline te zetten. Voor de zekerheid wordt de Plesk server gereboot nu, dus deze zal 1 á 2 minuten offline gaan (maximaal).


Reacties (0)