Nieuws
Beperkt telefonische support / ondersteuning i.v.m. Coronavirus (Covid-19)
Geplaatst door Michel [Support] aan 16-03-2020 08:25

Internet Service Europe BV volgt eveens de voorgestelde richtlijnen (van RIVM) op inzake het bestrijden van de verspreiding van het Coronavirus (Covid-19).

Dat wil zeggen dat telefoon support c.q. ondersteuning minimaal is voor de komende tijd. Hierdoor kan u niet altijd een medewerker aan de telefoon krijgen. Wij willen u adviseren om support aangelegenheden en dergelijke zoveel mogelijk via het online support systeem te doen, dus via; https://helpburo.eu. Ook kan u uiteraard gewoon een email sturen.

Alle bestellingen en orders worden gewoon verwerkt zoals normaal. Het één en ander heeft alleen betrekking op onze telefonische bereikbaarheid. Op dit moment heeft niemand van ons team (en onze directe contacten) welke symptomen dan ook, wat wij ook graag zo willen houden uiteraard.
Derhalve hebben wij deze maatregelen getroffen om verspreiding en kans op besmetting van het Coronavirus tot een absoluut minimum te houden en geen overbodig risio te lopen.

Onze excuses wanneer deze maatregelen tot overlast voor u bezorgen. Maar nogmaals; bestellingen en dergelijke worden gewoon verwerkt. Evenals support en/of ondersteuningsvragen via email of via https://helpburo.eu.

Ook zijn er diverse maatregelen genomen op het datacenter. Bij werkzaamheden en calamiteiten hebben wij nog altijd gewoon toegang tot het datacenter, dus deze worden dan ook gewoon uitgevoerd en/of opgevolgd vanzelfsprekend.


Reacties (0)
www.helpburo.eu