Nieuws
Verbindingsproblemen met Level3 (CenturyLink) [update]
Geplaatst door Michel [Support] aan 30-08-2020 14:06

Op dit moment is er een storing bij Level 3 (CenturyLink). Deze zorgt diverse internet verbindingen wereldwijd (o.a. Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europe en bepaalde Aziatische steden).

Aangezien deze door veel ISP's (internet providers) worden gebruikt, kan het wezen dat websites (en eveneens email) op bepaalde verbindingen niet functioneren.
Dit is dus een wereldwijd probleem. Ook andere providers kampen met ditzelfde probleem. Dus het is voor nu afwachten todat de problemen door CenturyLink (moederbedrijf) opgelost worden (of dat ISP's de routering aanpassen c.q. omleiden). Wij hebben geen zicht op hoe lang dit eventueel kan duren.

De problemen zijn vandaag rond 11:00 ontstaan bij Level 3 (CenturyLink). Zodra wij nieuwe informatie krijgen, dan zullen wij dit uiteraard melden.Update: het probleem zou onderhand opgelost moeten zijn. Sommige Cloudflare gebruikers kunnen nog wel problemen ondervinden met hun website en/of email.


Verklaring van CenturyLink:
De oorzaak van de storing lag bij instabiliteit van border gateway protocol-routes in de CenturyLink-backbone en dan met name bij een flowspec-update, blijkt uit een mededeling van CenturyLink. Het border gateway protocol is het routeringsprotocol dat het verkeer tussen providers regelt en flowspec is een extensie hierop waarmee firewallregels binnen netwerken te verspreiden zijn. Nog niet bekend is wat er misging met de flowspecupdate en waarom het relatief lang duurde voordat het probleem werd verholpen.


Reacties (0)