Nieuws
[afgerond] Storing hardware node
Geplaatst door Michel [Support] aan 03-09-2021 20:14

Op dit moment ondervinden wij een storing op één van de hardware nodes.

Hierdoor kunnen enkele servers niet bereikbaar zijn. Een tech is reeds naar het datacenter om te kijken wat de oorzaak is. Excuses voor het ongemak.

Update (21:05): helaas wil de hardware node niet meer opstarten, dus de tech gaat nu backups terugzetten. 

Update (21:58): onze technici zijn nog altijd bezig met restoren.

Update (23:22): op dit moment wordt de laatste server gerstored. De overige zijn allemaal weer actief. De meest recente (complete) backup van de servers die is teruggezet dateert van 2 september.

Update (1:50): alle servers zijn terug op één na. Hiervan wil de database niet restoren. Technici zijn druk bezig met het zoeken naar een oplossing hiervoor.

Update (2:25): onze technici hebben alle databases handmatig gedumpt en vervolgens gerestored vanuit de laatste backup. Zover wij kunnen zien draaien alle websites weer. Mocht dit niet het geval zijn, probeer dan eerst zelf een gemaakte (eerdere) backup te restoren. Mocht u deze niet hebben of het lukt niet, maak dan een support ticket aan.Onze technici gaan kijken wat er dan nog mogelijk is inzake het dumpen van een oudere database.

Inzake backup's; u heeft zelf de mogelijkheid om op verschillende manieren (altijd) backup's te maken. Dit kan via Installatron en via uw Plesk interface. Daarnaast zijn er natuurlijk nog mogelijkheden om backup's te maken binnen Wordpress zelf via verschillende beschikbare plugins. Als u een Backupmaster abonnement heeft, dan kan u ook van hieruit gemakkelijk backup's terug zetten uiteraard. Via Backupmaster kan u ook individuele databases en tabellen restoren.


Reacties (0)