Nieuws
[afgerond] Follow-up APC controles (en vervanging)
Geplaatst door Michel [Support] aan 27-10-2021 13:39

Naar aanleiding van de problemen eerder deze week met een tweetal APC's (zie hier) hebben technici alle overige APC's verder getest.
Hierbij is naar voren gekomen dat er nog twee APC's vervangen dienen te worden. Ondanks dat ze beiden gewoon stroom doorgeven werken beide niet naar behoren, althans zoals wij het verwachten.

Deze worden vanmiddag vervangen door nieuwe exemplaren. Ook zal dan ter plekke nog een laatste controle worden uitgevoerd inzake de werking van de APC's. Dit om toekomstige problemen zo goed als mogelijk uit te sluiten inzake defecte c.q. problematische APC's.

De werkwijze is als volgt;

  • wij sluiten de hardware node correct af
  • vervolgens halen wij de stroom eraf
  • koppelen de hardware node met de nieuwe APC
  • passen dit vervolgens aan in onze interface
  • starten de hardware node weer op

Deze stappen worden voor alle hardware nodes uitgevoerd die gekoppeld zitten aan de desbetreffende APC's. Daarna worden de APC's meegenomen naar kantoor waar deze dan RMA gestuurd gaan worden. De nieuwe APC's zijn al volledig goed geconfigureerd, dus het is alleen een kwestie van de problematische APC's te vervangen.
Door het uitzetten van de hardware nodes, zullen servers (en onderliggende websites, emailadressen e.d.) tijdelijk niet bereikbaar zijn.

Normaliter zal dit per hardware node 2 tot 8 minuten duren. Dit is afhankelijk van de specificaties van de hardware node. Zo zal een hardware node met 96 GB of 144 GB RAM iets langer duren dan bij een hardware node met 16 GB RAM. Dit kan dus kortstandig ongemak veroorzaken. Helaas kunnen dit soort zaken altijd voorkomen, immers is en blijft het techniek met bovenliggende hardware. Dat laatste kan altijd stuk gaan. Dus om problematische situaties op moeilijke tijdstippen te voorkomen is besloten om deze twee APC's te vervangen.

Excuses voor de mogelijke ongemakken in deze en wij zullen status updates in dit bericht plaatsen.

Update (16:55): de twee APC's zijn compleet vervangen en worden morgen RMA gestuurd. Alle overige APC's zijn uitvoerig getest (en voorzien van de laatste updates). Hiermee zijn de werkzaamheden afgerond.

Wij hebben een aantal berichten gehad met de vraag wat een "APC" daadrwerkelijk is.
Voor wat algemene informatie verwijzen wij u derhalve door naar een Wikipedia pagina (hier) met meer informatie hierover.


Reacties (0)