Nieuws
Apache Log4j kwetsbaarheid [Expired]
Geplaatst door Michel [Support] aan 13-12-2021 12:53

Op dit moment circuleert er nieuws inzake een kwetsbaarheid m.b.t. Apache Log4j.

Alle (opgeleverde) servers met Plesk of DirectAdmin maken geen gebruik hiervan en dus vormt deze kwetsbaarheid geen risico.
Dus wanneer u een server heeft met Plesk of DirectAdmin, dan hoeft u zich geen zorgen te maken.

De enige servers die (in theorie) een probleem hier mee kunnen hebben zijn zogenaamde plain servers (LAMP). Dit zijn specifieke servers en worden alleen door klanten besteld met technische Linux kennis.
Dit zijn "kale" servers zonder een interface (zoals Plesk of DirectAdmin) en worden door ons alleen voorzien van Linux, Apache, MySQL en PHP (vandaar de naam LAMP). De klanten die dergelijke servers afnemen zijn zelf verantwoordelijk voor wat men installeert op zijn/haar server. Normaliter maken dergelijke servers ook geen gebruik van Apache Log4j, maar het kan zijn doordat u een bepaalde applicatie heeft geinstalleerd op uw server die deze functie wel gebruikt. In dat geval raden wij u aan om deze kwetsbaarheid te dichten. Wij leveren nagenoeg nauwelijks tot geen support op zogenaamde plain (= LAMP) servers, daar hier ontelbare configuratie mogelijkheden voor zijn.

Voor de goede orde; heeft u een server (of hostingaccount) met een Plesk interface of met een DirectAdmin interface, dan heeft u geen last van de Apache Log4j kwetsbaarheid!


Reacties (0)