Nieuws
Prijsaanpassingen i.v.m. hogere energieprijzen, hardware kosten en dergelijke
Geplaatst door Michel [Support] aan 10-02-2022 15:55

Het zal u niet zijn ontgaan dat de gas- en energie prijzen buiten proportie zijn gestegen (en nog steeds stijgende zijn) en dat men daarnaast te maken heeft met een hoge inflatie (het hoogste niveau sinds meer dan 40 jaar). Inmiddels worden wij hier ook direct alsook indirect mee geconfronteerd door onze toeleveranciers.

In verband met de hoge inflatie en forse prijsverhogingen van ondere hardware (o.a. van geheugen en SSD's), energie (datacenter) en overige leveranciers, heeft dit ons doen besluiten om voor het eerst in meer dan 20 jaar de prijzen voor een aantal producten en diensten aan te passen. De nieuwe prijzen worden vanaf 1 maart 2022 automatisch verwerkt op de nieuwe factuur. Om deze reden kan uw eerstvolgende factuur vanaf deze periode hoger uitvallen dan voorgaande perioden.

Ook andere (hosting)providers hebben inmiddels al dergelijke aanpassingen uitgevoerd of zullen dit op zeer korte termijn alsnog doen. Helaas is hier voor ons ook geen ontkomen aan. Het spreekt voor zich, wanneer diverse zaken (energiekosten, hardware prijzen en prijzen leveranciers) weer stabiliseren, oftewel op een normaler prijspeil komen, dat wij deze aanpassing dan ook weer zullen terug draaien.


Update: ook het NOS bericht van een enorme stijging van de stroom- / energieprijzen; een stijging van maar liefst 86% t.o.v. het vorige jaar. Zie hier voor het NOS bericht en hier de link naar het onderzoek van het CBS. Ook zien wij inmiddels dat andere hostingproviders ook hun prijzen verhogen in verband met de enorme stijging van de energieprijzen. Op dit moment kunnen wij hier dus weinig aan veranderen. Het is nu afwachten totdat de prijzen weer gaan dalen.


Reacties (0)