Nieuws
[opgelost] Wereldwijde storing die websites, internet verbindingen treft
Geplaatst door Michel [Support] aan 21-06-2022 09:07

Op dit moment is er een grote (algemene) internet storing gaande. O.a. bij CloudFlare.
Deze storing treft niet alleen diverse internet diensten (kabel, glas e.d.), maar ook hostingproviders en routing.

Diverse websites en dergelijke geven een 500 Internal Server Error. Dit treft niet alleen onze dienstverlening en producten, maar ook anderen.

Zie ook deze thread op het forum van Tweakers.net hier. Ook melding op Tweakers hoofdpagina inmiddels, zie hier.
Talloze andere nieuws en tech websites maken ook melding van de CloudFlare storing.

CloudFlare heeft het probleem gevonden en is met een oplossing bezig: Identified - The issue has been identified and a fix is being implemented.
Blijkbaar is er een probleem met één van de CloudFlare backbones waardoor diverse websites, servers en internet verbindingen (die o.a. gebruik maken van CloudFlare) diverse timeouts of verbindings problemen geven.

Aanvulling: wij zelf gebruiken niet direct CloudFlare, maar wereldwijd zijn er talloze hostingproviders en ISP's die dit wel gebruiken. Dus wanneer er een grote storing is, zoals hedenochtend, dan is dit wereldwijd merkbaar. Internet verbindingen kunnen problemen geven en websites kunnen niet worden geladen. Ook kun je problemen ervaren wanneer je DNS-servers van CloudFlare alleen gebruikt. Derhalve is het altijd aan te raden om meerdere DNS-servers te gebruiken. Bijvoorbeeld een combinatie van twee verschillende CloudFlare (1.1.1.1) tesamen Google (8.8.8.8). Uiteraard zijn er nog betere (meer op privacy gerichte) oplossingen, maar dat is te technisch om hier te plaatsen (bijvoorbeeld Pihole + Unbound).

Blog artikel over de gebeurtenis op CloudFlare: https://blog.cloudflare.com/cloudflare-outage-on-june-21-2022.

Update (1): op Tweakers wordt er ook melding gemaakt dat de DNS servers (1.1.1.1) van CloudFlare problemen hebben. Hier maken heel veel mensen gebruik van.
Update (2): inmiddels maakt Tweakers zelf ook bekend dat er een storing is bij CloudFlare, zie ook hier.
Update (3): CloudFlare heeft het probleem gevonden en gaat aan een oplossing werken.
Update (4): de oplossing is toegepast door CloudFlare en het probleem zou nu opgelost moeten zijn.
Update (5): zover wij kunnen constateren zijn de meeste problemen verholpen inzake CloudFlare; CloudFlare zelf blijft de situatie monitoren.
Update (6): inmiddels zijn we enkele uren verder en er hebben geen problemen meer voorgedaan met CloudFlare, zie ook de melding hier.


Reacties (0)