Nieuws
Nieuw bericht vanuit Dataplace (Nedzone) inzake rijzende stroomkosten
Geplaatst door Michel [Support] aan 01-09-2022 10:43

Gisteren (31 augustus j.l.) kregen wij een nieuwe mailing vanuit Dataplace, waaronder het datacenter Nedzone te Steenbergen ook onder valt. Klik hier voor het originele nieuwsbericht van Dataplace.

De mailing van Dataplace van gisteren was een opvolgend bericht inzake onze eerdere berichtgeving van 11 augustus j.l. (zie eerdere melding hier). In de eerdere berichtgeving van Dataplace (Nedzone) werd nog uitgegaan van een stroomprijs van circa 0.50 Euro per kWh voor het 4e kwartaal. Helaas is de markt zo onvoorspelbaar dat dit nog verder naar boven is getrokken door de aanhoudende stijgende stroomkosten. Dataplace gaat voor het 4e kwartaal nu uit van maar liefst 0.985 Euro per kWh.

Helaas zijn wij derhalve ook genoodzaakt om deze prijsverhoging door te berekenen aan onze klanten. Dit zal op verschillende manieren worden gefactureerd, afhankelijk van de afgenomen dienst en/of product bij ons. Wij krijgen dit ook 1-op-1 door gefactureerd vanuit Dataplace en kunnen dan ook niks anders dan dit eveneens weer door te berekenen aan onze klanten. Wij werken vandaag de dag al met minimale marges en dergelijke stroomtarieven hebben hier een zeer negatieve impact op.

En wij willen nogmaals benadrukken, dat wanneer de stroomtarieven zakken, wij dit vanzelfsprekend ook gaan doorvoeren. Wij snappen ook maar al te goed dat dit (meer dan) vervelend is en ook een impact kan hebben op uw bedrijfsvoering, net als bij ons. Met de nieuwe stroomkosten in zicht, zullen wij enkele tienduizenden Euro's per maand kwijt zijn puur en alleen aan stroom. Helaas is het doorfactureren van (een deel) van de stroomkosten dan ook bittere noodzaak voor ons, om de continuïteit en de kwaliteit van onze geleverde diensten en producten te kunnen blijven waarborgen. Het is momenteel helaas niet anders.

Ondertussen hebben wij ook al contact gehad met een tweetal andere datacenters in Nederland en diverse andere (kleine en grote) hostingproviders. Ook deze krijgen allemaal direct of indirect te maken met veel hogere stroomprijzen. Ook deze partijen gaan deze kosten doorberekenen aan hun klanten. Sommigen hebben het al reeds doorgevoerd en andere zullen dit op zeer korte termijn doen.

Mochten er nieuwe wijzigingen en/of meldingen komen inzake de stroomkosten (direct of indirect), dan zullen wij dit uiteraard weer zo spoedig mogelijk naar onze klanten communiceren. En nogmaals; wanneer de stroomprijzen weer omlaag gaan, dan zullen wij dit ook natuurlijk weer naar beneden stellen. Wij danken u voor uw begrip in deze.


Reacties (0)
www.helpburo.eu