Nieuws
Verhoging van DirectAdmin licentie prijzen halverwege dit jaar
Geplaatst door Michel [Support] aan 06-01-2023 03:38

Wij hebben berichten ontvangen dat DirectAdmin hun prijzen gaan verhogen medio juli/augustus 2023.

Exacte prijzen weten wij nog niet, maar dit zal betrekking hebben op alle servers met een DirectAdmin licentie. Dit heeft te maken met het uitfasseren van de oudere DirectAdmin licentie modellen. Met de (beperkte) informatie die wij op dit moment hebben, zal dit zowel bestaande als nieuwe servers treffen. Deze actie was ergens te verwachten een keer; de DirectAdmin licenties zijn jaren lang behoorlijk laag in prijs gebleven. En DirectAdmin geeft aan dat het niet meer (financieel) mogelijk is om DirectAdmin te verbeteren met de huidige lage prijzen. Dit is de eerste keer dat DirectAdmin hun prijzen zal gaan verhogen, waar Plesk dit de laatste (circa) 5 jaar al doet.

Zie ook de informatie die DirectAdmin heeft geplaatst op hun website hierover: https://docs.directadmin.com/getting-started/pro-pack/license-changes.html. En zie ook de actuele prijzen die DirectAdmin hanteert voor (nieuwe) licentie eigenaren hier: https://www.directadmin.com/pricing.php.

Zodra hierover meer bekend is en meer duidelijkheid over komt wat dit voor ons en onze DirectAdmin (server) klanten gaat betekenen, zullen wij dit melden op onze websites. Maar de prijzen inzake DirectAdmin zullen sowieso gaan stijgen (per juli/augustus 2023), hoeveel is alleen de vraag. Naar verwachting worden dan ook de DirectAdmin hosting pakketten iets duurder als een gevolg van de prijsverhogingen vanuit DirectAdmin. De prijzen van de hostingpakketten zullen marginaal hoger zijn, echter voor DirectAdmin servers van klanten zal dit wel een stuk hoger gaan liggen.

Vooralsnog is het wel giswerk wat de exacte prijzen zullen worden. Hoe dan ook; zodra wij iets meer weten, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk melden uiteraard.