Nieuws
Grote storing bij Microsoft diensten (o.a. Office 365)
Geplaatst door Michel [Support] aan 25-01-2023 11:31

Op dit moment heeft Microsoft een zeer grote storing, waardoor diverse diensten van Microsoft niet functioneren. Dit heeft geen enkele betrekking op onze eigen diensten, daar wij hiervan géén gebruik maken. Naar verwachting (en Microsoft kennende) zal deze storing vrij lang gaan duren alvorens deze opgelost wordt. Aangezien wij geen diensten gebruiken en/of afnemen kunnen wij hier weinig aan veranderen of doen. Als u gebruik maakt van (de hieronder genoemde) Microsoft diensten, dan kan u alleen maar afwachten helaas.

Zie hieronder ook de actuele melding overgenomen van Tweakers.net.

Een groot deel van Microsoft-diensten heeft op woensdagochtend last van een storing. Microsoft onderzoekt de grote netwerkstoring waardoor diensten als Teams, Outlook, Office 365 en Azure slecht bereikbaar zijn.

De storing begon volgens allestoringen.nl iets voor 09.00 uur op woensdagochtend. Vrijwel alle Microsoft-diensten lijken problemen te hebben; er komen klachten binnen over storingen in de Store, videobeldienst Teams, maildienst Outlook en de online officesoftware op Microsoft 365. Op Gathering of Tweakers melden verschillende gebruikers ook dat er problemen zijn met clouddienst Azure en apps die daarop draaien.

Microsoft zegt dat het de problemen onderzoekt. Beheerders kunnen in hun admincenter onder code MO502273 op de hoogte blijven van de problemen.

Op zijn statuspagina schrijft Microsoft dat het probleem ligt bij een netwerkconfiguratiefout. Het bedrijf probeert een mitigatie te vinden, maar weet nog niet wanneer die komt. Om 12.00 uur op woensdagmiddag komt er een nieuwe update.

Update 10.50: volgens Microsoft zijn de problemen ontstaan door een recente update voor het Wide Area Network. Daardoor worden verbindingen tussen clients en Azure-diensten en tussen servers in datacenters getroffen. Dat gebeurt volgens Microsoft in golven van een halfuur. Het bedrijf gaat de update terugrollen.

Update 11.40: volgens Microsoft zijn alle problemen inmiddels opgelost en draaien alle diensten weer normaal.


Reacties (0)