Nieuws
[afegrond] Verschillende werkzaamheden op datacenter [Expired]
Geplaatst door Michel [Support] aan 01-05-2023 11:04

Zie laatste update onderaan inzake donderdag 11 mei.

Deze weken (week 18, 19 en 20) gaan technici op het datacenter een aantal werkzaamheden uitvoeren op het datacenter;

Een aantal oudere generatie PDU's worden vervangen

Ondanks dat deze nog 100% functioneren, willen wij deze toch gaan vervangen om eventuele toekomstige problemen te voorkomen. Nu vervangen is de kans op eventuele storingen (en dus downtime) verminderen. Ook bieden de nieuwere PDU's ons meer functionaliteit (naast hogere betrouwbaarheid).

Verschillende aanpassingen binnen aantal cabinetten

Door de jaren heen zijn er behoorlijk wat servers verplaatst c.q. bijgeplaatst in een aantal cabinetten. Hierdoor is de airflow niet meer optimaal. Ook worden de kabels vervangen inzake de servers; sowieso de stroomstekkers van servers worden vervangen door nieuwere (gekleurde) exemplaren en korter qua lengte. Hierdoor kunnen technici gemakkelijker en veel sneller problemen oplossen bij calamiteiten. Ook dit zal ten goede komen van de airflow (aanvoer van koude lucht en afvoer van warme lucht), waardoor servers koeler lopen en ventilatoren minder zwaar hoeven te draaien. Daarnaast worden ook meteen UTP kabels vervangen. Dit laatste niet alleen met oog op de toekomst (met nieuwere switches), maar de UTP bekabeling is inmiddels ook alweer een paar jaar oud.

Ook zullen er een aantal zwaardere servers verplaatst worden naar andere cabinetten. Op die manier krijgen wij een beter inzicht op stroomverbruik per cabinet en wordt de temperatuur beter verdeeld.

Ondanks dat technici de hierboven genoemde werkzaamheden zo snel mogelijk uitvoeren is er wel minimale downtime. De downtime zal circa 5 รก 10 minuten zijn per hardware node. Helaas is het niet mogelijk om de bovenstaande genoemde werkzaamheden uit te voeren zonder downtime. Dus onze excuses hiervoor.

Dus wanneer uw server of website enkele minuten offline is, dan gelieve rekening houden met het bovenstaande.


Update 1: ook week 19 (donderdag 11 mei) zijn er een paar werkzaamheden op het datacenter.
Update 2: inmiddels zijn de ingeplande werkzaamheden ook afgerond.


Reacties (0)