Nieuws
[opgelost] Plesk foutmelding bij het inloggen op controle paneel
Geplaatst door Michel [Support] aan 23-05-2023 18:41

Voor de oudere Plesk servers op basis van CentOS 6.x geeft Plesk een foutmelding wanneer men probeert in te loggen.
De melding die u te zien krijgt is de volgende:

Composer detected issues in your platform: Your Composer dependencies require a PHP version ">= 7.4.0".

Deze foutmelding is niet door ons veroorzaakt, maar door een bepaalde update binnen Plesk. Plesk is op de hoogte hiervan gesteld en men is ermee bezig om dit te verhelpen via een update. Hoe, wat of wanneer is op dit moment niet duidelijk. Helaas kunnen wij hier ook weinig aan doen, veranderen of oplossen... Wij zijn in deze ook volledig afhankelijk van Plesk.

Ondertussen hebben wij al een aantal meldingen hierover gehad. In een extreem geval werd zelfs de schuld bij ons gelegd in deze, wat natuurlijk absurd is, daar wij geen Plesk updates maken of installeren. Deze worden automatisch door Plesk geinstalleerd, zonder tussenkomst van ons. Idem aan Windows bijvoorbeeld. Hoe vaak komt het voor dat Microsoft een verkeerde update uitbrengt? Juist. Behoorlijk vaak.

Het is gewoon afwachten totdat Plesk een nieuwe update / bugfix hiervoor uitbrengt. Helaas, maar waar. 

Update 19:59: Plesk gaat een update c.q. fix uitbrengen. Deze zal automatisch toegepast worden in de komende uren. Dus het probleem zal dan naar alle waarschijnlijkheid na middernacht of morgenochtend vroeg verholpen zijn door Plesk.

Update 7:35: Plesk heeft dus vannacht een automatische update doorgevoerd in de "Extension Catalogue", hierdoor is het probleem verholpen. Mocht u nog problemen ervaren met het inloggen op uw Plesk omgeving (VPS/DPS), dan even een support ticket aanmaken.


Reacties (0)