Nieuws
Voorkom dat uw website wordt gehacked en/of wordt misbruikt voor ernstige spam abuse!
Geplaatst door Mike-Support Helpburo.eu aan 08-02-2013 20:41

Voorkom dat uw website wordt gehacked en/of wordt misbruikt voor ernstige spam abuse!

1) Update tijdig uw applicaties binnen uw website, dus zorg ervoor dat u de laatste updates installeert en dat de componenten onder bijvoorbeeld Joomla de laatste versies zijn. Ook de rechten van de mappen niet klakkeloos op 777 plaatsen.....hiermee zet u de deur wagenwijd open! Beter is het om voor uw applicaties de Installatron scripting service te gebruiken, eenvoudig en snel uw applicatie's (Joomla, Drupal, Wordpress, etc.) binnen uw account installeren en up-to-date houden door simpel te klikken!

2) Maak geen simpele wachtwoorden aan (ook niet voor de e-mail accounts) die voorspelbaar zijn! Dus niet de gebruikersnaam en paswoord het zelfde en al helemaal niet gelijk aan de domeinnaam! (want het is zo gemakkelijk te onthouden! -Ook voor de hacker.....-).

3) Verwijder alles binnen het account wat u niet in gebruik heeft, zoals: test setup's, oude scripts, etc. maar ook e-mail accounts die u niet meer in gebruik heeft, waarom zou u die actief houden? Ze lopen vol en meestal voorzien van eenvoudige login gegevens (zoals: admin/admin domein/admin, etc.)

Dit zijn slechts een aantal tips maar er zijn er natuurlijk veel meer en juist met deze oplettendheid voorkomt u misbruik en loopt u niet het risico dat uw website wordt gehacked of uw e-mail accounts worden misbruikt voor ernstige spam abuse.

Dergelijke e-mail spam abuse zorgt er ook voor dat uw ip nummer in de blacklist komt en er dus e-mail voor verzending niet meer aankomt en/of e-mail niet meer wordt ontvangen, dat ip nummer moet vervolgens weer ge-delist worden hetgeen veel tijd en narigheid kost. En u weet voorkomen is beter dan genezen.

Klanten zijn vaak in de veronderstelling dat ze niets meer aan hun website hoeven te doen, want het gaat toch al jaren goed!!
En dat is nu juist waar de hacker gelegenheid van maakt, de zwakke schakel.......wij zorgen voor de hardware en zorgen dat de OS , PHP, MySQL etc. up-to-date blijft, u zorgt ervoor dat uw website en applicaties veilig blijven en voor de e-mail accounts die u in gebruikt heeft zorgt u ervoor dat het geen voor de hand liggende login gegevens zijn..........afgesproken?

Nog een ander misverstand:
als wij uw account afsluiten vanwege een hack of mail abuse (wij brengen u hiervan op de hoogte) wat is ontstaan door eigen nalatigheid door het niet tijdig veilig maken van uw applicaties of te simpele login gegevens te gebruiken, zal het natuurlijk niet helpen om uw account naar een andere webhoster te verhuizen en daar dezelfde fouten te maken door nimmer te upgraden of te simpele login gegevens te gebruiken. Want ook daar zal vroeger of later dezelfde problematiek ontstaan!

Wij sluiten niet af om u te plagen of dat wij het leuk vinden maar om u te leren hoe dit te voorkomen......

 

 


Reacties (0)