Waarmee kunnen we je helpen?
Sorry, je hebt geen toestemming om deze actie uit te voeren. U zal zich eerst moeten registreren (of aanmelden) op Helpburo.eu.
Laatste updates
Duizenden WordPress-sites verspreiden FluBot-malware
Geplaatst door Michel [Support] aan 30-11-2021 18:12

Dit betreft een algemeen nieuwsbericht. Om nog maar eens aan te geven dat een Wordpress website altijd goed onderhouden dient te worden.

Dat wil dus zeggen niet alleen Wordpress regelmatig updaten, maar ook de gebruikte plugins en thema's. En daarnaast sterk verouderde of niet meer onderhouden Wordpress plugins verwijderen en eventueel vervangen door een modernere versie. Uiteraard dient u of diegene die uw website heeft gemaakt ook de beveiliging van de Wordpress omgeving in orde te hebben. Ook hiervoor zijn ontelbare goede oplossingen voor. De meest voor de hand liggende is de aanbevolen instellingen te gebruiken van bijvoorbeeld de Plesk Wordpress Toolkit. Hiermee kan u uw Wordpress website al behoorlijk goed beveiligen binnen een paar seconden. Daarnaast is het altijd aan te raden om een professioneel SSL certificaat te gebruiken. Wij beheren en/of maken geen websites; wij leveren alleen de hosting de aan. Wat u, als klant zijnde, erop plaatst is uw verantwoording en uw verantwoording om dit regelmatig te onderhouden.

Zo stond vandaag het volgende artikel op Tweakers.net geplaatst, wat maar weer eens aangeeft hoeveel Wordpress websites er gewoonweg slecht of helemaal niet onderhouden worden.

WordPress-sites worden op grote schaal gebruikt om FluBot-malware te verspreiden. Duizenden sites hosten een PHP-script waarmee de malware verspreid kan worden blijkt uit onderzoek van securitybedrijf Netcraft. De sites zelf zijn wel legitiem, maar niet goed beveiligd.

In een blog schrijft Netcraft dat uit zijn analyse blijkt dat meer dan 10.000 websites die draaien op WordPress de FluBot-malware vespreiden. De sites zelf hosten vaak legitieme content en waarschijnlijk zijn de eigenaren niet op de hoogte dat hun website wordt gebruikt om malware te verspreiden. De sites kunnen worden misbruikt, omdat er veel verschillende plugins en thema's zijn, die mogelijk beveilingslekken bevatten. Daar komt bij dat beheerders hun plugins niet tijdig updaten, waardoor ontdekte beveiligingslekken nog steeds kunnen worden misbruikt.

FluBot-malware wordt momenteel veel gebruikt door criminelen voor phishing. Onlangs waarschuwde de politie nog voor fraudepogingen met de malware. De phishinglink wordt vaak verstuurd via een bericht waarin wordt gemeld dat er een pakketje onderweg is. De track-and-trace-link in het bericht leidt naar een pagina waarmee de FluBot-malware op de smartphone wordt geïnstalleerd. Na installatie hebben criminelen volledige controle over de telefoon en toegang tot contacten, wachtwoorden en zelfs bankinformatie. De malware kan niet worden verwijderd. Alleen door de telefoon terug te zetten naar fabrieksinstellingen kan de malware worden verwijderd. Het is niet duidelijk wie er achter de malware zit.

In België werden in september nog 14 miljoen sms'jes onderschept met daarin een link naar de FluBot-malware. De Belgische telecomwaakhond BIPT spreekt van een 'tsunami aan smishing-berichten'.
Bron: Tweakers.net

In de blog van Netcraft (zie Tweakers.net artikel hierboven) wordt verder, als voorbeeld aangegeven, dat de "Contact Form 7 plugin" voor Wordpress een serieuze kwetsbaarheid heeft. Eén website claimt zelfs dat het meer dan 25.000 (!) veiligheidsproblemen heeft geregistreerd in zijn database inzake de ruim 60.000 verschillende Wordpress plugins. Zie hiervoor ook eveneens de blog van Netcraft. Op dit moment zijn er m.b.t. Wordpress ruim 3500 CVE's bekend. Zie ook hier.

Wordpress is een fantastisch medium om vrij éénvoudig een website online te zetten, echter dient men dit altijd periodiek te onderhouden. En met onderhouden bedoelen wij dus niet alleen het updaten van Wordpress zelf, maar ook de plugins en thema's. Daarnaast dienen verouderde of niet meer onderhouden plugins verwijderd en/of vervangen te worden, daar de kans dat men uw website kan hacken zeer aannemelijk is. Ook is het beveiligen van uw eigen Wordpress website een absolute must vandaag de dag!


Meer lezen

Verhoging van Plesk prijzen in 2022 treft Plesk server eigenaren.
Geplaatst door Michel [Support] aan 28-10-2021 11:38

Afgelopen maand kregen wij een nieuwsbericht van Plesk dat Plesk zelf (wederom) haar prijzen gaat verhogen inzake de Plesk licenties (en onderliggende Plesk extensies).

Ook vorig jaar heeft Plesk een prijsverhoging doorgevoerd inzake de verschillende Plesk licenties, echter hebben wij toen ervoor gekozen om deze verhoging niet door te voeren uit coulance (daar wij ons niet kunnen vinden met het feit dat Plesk inmiddels herhaaldelijk haar prijzen verhoogt). Zie ook ons nieuwsbericht van 10 november 2020 hier. Sterker nog; sinds de invoering van Plesk inzake haar nieuwe licentie modellen (medio 2017) hebben wij geen enkele prijsverhoging doorgevoerd inzake de Plesk licenties en/of extensies

Helaas zijn wij ditmaal, met de nieuwe doorgevoerde prijsverhogingen van Plesk, wel genoodzaakt om onze (zeer) scherpe Plesk prijzen te verhogen. De prijsverhoging van Plesk heeft betrekking op alle producten van Plesk, dus niet alleen de Plesk licenties, maar ook aangschafte Plesk extensies (al zal dit laatste minimaal zijn bij onze klanten). De prijsverhoging die wij nu gaan doorvoeren is absoluut noodzakelijk, daar wij de afgelopen jaren de Plesk licenties reeds onder de minimum adviesprijs van Plesk hebben verkocht. Dit desondanks meerdere prijsverhogingen vanuit Plesk (medio 2017).

Wat betekend dit? Iedere klant (*) met een Virtual Private Server (VPS) en/of een Dedicated Private Server (DPS) die draait met de Plesk interface zal dus te maken krijgen met de prijsverhoging. Hetzelfde geldt dus eveneens voor aangschafte Plesk extensies. De verhoging die Plesk dus doorvoert (en wij nu helaas ook moeten gaan doorberekenen) geldt dus in feite voor alle producten die bij Plesk zijn aangschaft, dus zo ook Joomla Toolkit, ImunifyAV+ en overige Plesk extensies. Dus iedere klant met een VPS en/of DPS op basis van Plesk zal met deze noodzakelijk verhoging te maken krijgen. En helaas zijn wij dus echt genoodzaakt om ditmaal deze prijsverhoging ook door te voeren naar onze Plesk klanten.

(*) zoals aangegeven geldt de verhoging van Plesk uitsluitend voor klanten met een eigen server (VPS/DPS). De prijsverhoging geldt dus niet voor (shared) hosting klanten en klanten met een Plesk reseller pakket. Deze prijzen zullen gewoon gelijk blijven.

De prijsverhoging inzake Plesk producten zal liggen tussen de 5 en 15 procent. De exacte verhoging zal afhankelijk zijn van het type Plesk licentie en de afgenomen Plesk extensies. De uiteindelijk verhoging zal een paar Euro per kwartaal of per jaar inhouden. Uiteraard zullen wij, zoals u altijd gewend bent van ons, de prijzen inzake de verschillende Plesk producten zo scherp mogelijk houden. Het is ronduit vervelend dat Plesk nu reeds meerdere malen (sinds de invoering van de nieuwe Plesk licentie modellen in 2017) nu al diverse keren de prijzen heeft verhoogd. Voor ons is dit de eerste keer, sinds de invoering van de nieuwe Plesk licenties, dat wij genoodzaakt zijn om deze verhoging ook door te voeren. Wij hebben dus sinds 2017 geen enkele prijsverhoging doorgevoerd inzake de Plesk licenties en/of Plesk extensies.

Ook ditmaal, net als bij de vorige prijsverhogingen van Plesk, hebben wij meedere keren ons ongenoegen kenbaar gemaakt bij de verantwoordelijke personen achter Plesk. Dit hebben wij op diverse manieren gedaan, maar helaas haalt dit bar weinig uit. Ook hebben wij verzocht om enige coulance te betrachten voor bestaande Plesk producten (licenties en extensies), maar ook hier kregen wij gewoonweg nul op rekest. Waar men vroeger bij Plesk nog mee dacht met klanten vanaf het eerste uur (inmiddels bijna 20 jaar partner bij Plesk) is dat vandaag de dag heel erg ver te zoeken. Wij hadden het zeer gewaardeerd wanneer Plesk water bij de wijn had gedaan en de actieve Plesk licenties tegen het oude tarief zou aanhouden. Maar dit wordt dus door Plesk, helaas, niet opgevolgd.

Ter informatie; Plesk is begin 2017 overgenomen door een investeringsmaatsschappij met de naam "Oakley Capital" en sindsdien is Plesk een andere koers gaan varen. Dit komt waarschijnlijk door de druk van de investeringsmaatsschappij die vanzelfsprekend de maximale verdiensten wil behalen uit hun "investeringen" en het geinvesteerde geld (dubbel en dwars) wil terug verdienen.Zo heeft men vrijwel direct de nieuwe Plesk licentie modellen aangekondig halverwege 2017. Deze nieuwe licentie modellen waren niet alleen duurden, maar hierdoor verdwijnde ook de zeer populaire "100 domeinen"-licentie. Het meerendeel van onze klanten had deze licentie, daar deze goedkoper was als de zogenaamde "unlimited"-versie (tegenwoordig dus de "Web Host Edition"-licentie). Maar goed; de "hand" van Oakley Capital is duidelijk te zien (en te merken).

Zo heeft Oakley Capital niet alleen Plesk in haar greep, maar ook cPanel (ook een interface voor servers, zoals Plesk), WHMCS, SolusVM, XOVI, NIXStats en Koality. Deze zijn allemaal geplaatst in een portfolio van Oakley Capital met de naam "Webpros". Het zal u dan ook niet verbazen dat de (eerder) genoemde producten, merken en diensten eveneens allemaal een prijsverhoging hebben gekregen. Zo zijn de prijzen van WHMCS ronduit absurd geworden, maar ook de cPanel gemeenschap is hard getroffen door extreme prijsverhogingen. Op het internet (fora, social media e.d.) wordt overal geklaagd over deze prijsverhogingen, maar resultaten blijven uit. Mede doordat er weinig betrouwbare alternatieven zijn. Uiteraard is er DirectAdmin (die ook haar prijzen, voor de eerste keer, heeft verhoogd) als goed alternatief. Echter bestaat er geen migratie pad van (bijvoorbeeld) Plesk naar DirectAdmin. Uiteraard is er door Plesk ontwikkelaars wel een methode uitgewerkt voor de omgekeerde route (van DirectAdmin naar Plesk).

Plesk zelf blijft bij hoog en laag beweren dat de prijsverhogingen absoluut noodzakelijk zijn om hun product en bijbehorende diensten goed te kunnen blijven leveren en verder te ontwikkelen. Onze persoonlijke mening? Ronduit onzin natuurlijk. De enige "ontwikkelingen" die het afgelopen jaar zijn toegevoegd binnen Plesk zijn een paar uitbreidingen inzake de Plesk Wordpress Toolkit en zeer vervelende aanpassingen inzake de Plesk interface (voor ons, dus niet voor de eindgebruiker). Maar goed, het onderstaande heeft Plesk op haar website gezet om haar prijsverhoging te kunnen rechtvaardigen:

Why are you increasing your prices?
We are adjusting our prices to ensure that we can continue to invest heavily in product development and grow our partner ecosystem. Furthermore, we are planning to launch even more new solutions to support our journey in becoming the leader in server, web infrastructure, and WordPress automation solutions.

En verderop in hun niewsbrief aan partners:
We heavily invest in research and gathering feedback from you and your customers to help us grow and improve based on your specific needs. There is nothing more important to us than your continued success with Plesk. Due to the last 12 months of expansion and our ambitious product roadmap over the coming months and years, the raised value of Plesk licenses will also be mirrored in the new pricing for 2022. Alongside this change, you and your customers will have access to more and optimized services, bold new extensions, and core updates to boost your experience and business.

Saillant detail is, is dat ons team al diverse keren zeer goede en innovatieve oplossingen / ideeën heeft aangedragen bij Plesk, welke daadwerkelijk een verbetering zou zijn inzake het gebruik en performance van Plesk. Niet alleen voor server beheerders, maar ook voor eindgebruikers. Maar tot op heden heeft men bij Plesk hier totaal niks mee gedaan, behalve het feit dat men aangeeft dat het een "excellent idea" zou zijn. Jammer. Wat men wel toevoegd en/of aanpast zijn (wederom naar onze mening) nietszeggende futiliteiten. Hier heeft bijna niemand wat aan.

Afijn, terugkomend op de prijsverhogingen van Plesk en die wij ditmaal ook genoodzaakt zijn om door te voeren. De nieuwe prijzen (in ieder geval inzake de verschillende Plesk licenties) zijn inmiddels doorgevoerd op onze websites en bestelsystemen. Voor bestaande klanten met een Plesk server (VPS/DPS) gaan wij toch enige coulance betrachten (ondanks dat dit voor ons aardig wat extra kosten met zich mee gaat brengen). Klanten die voor 1 januari 2022 hun server (en bijbehorende Plesk licentie) verlengd krijgen, blijven de oude Plesk licentie prijs betalen tot de nieuwe c.q. daaropvolgende verlenging. Dus is of wordt uw server (bijvoorbeeld) november of december verlengd, dan blijft u de aankomende periode het oude Plesk licentie tarief betalen bij ons. Wanneer deze periode dan afgelopen is, dan krijgt u wel te maken met het nieuwe licentie tarief.

Dus resumé;

 • wordt uw Plesk server voor 1 januari 2022 verlengd, dan blijft u de oude prijs betalen inzake uw Plesk licentie (tot de daaropvolgende verlenging)
 • de nieuwe prijzen (voor de Plesk licenties) zijn reeds doorgevoerd op onze websites en bestelsystemen (dus deze prijzen zijn actueel)
 • de prijsverhogingen van Plesk treft alleen klanten met een eigen server (dus VPS of DPS) op bais van een Plesk licentie
 • de prijsverhogingen zijn NIET van toepassing klanten met Plesk hostingpakket of resellers met een Plesk reseller pakket

Wij snappen dat dit mogelijkerwijs voor u vervelend is, dat vinden wij oprecht zelf ook. Zeker gezien het feit dat het lijkt alsof alle prijzen van alle producten wereldwijd stijgen; internet/televisie abonnementen, brandstofprijzen, boodschappen en ga zo maar door. En wat te denken van de absurde energieprijzen momenteel? Met meer dan 1000 actieve servers, kan u zich voorstellen hoeveel stroom dit verbruikt en wat dit voor extreme kosten met zich meebrengt met de actuele energieprijzen. En ondertussen moeten wij wel goedkope hosting blijven aanbieden met dezelfde kwaliteit en service zoals altijd, maar goed. Dat is een ander euvel. Wij gaan voorlopig geen prijzen verhogen inzake webhosting pakketten en/of reseller pakketten. De huidige prijsverhoging(en) treft alleen klanten met een eigen Plesk server (al dan niet met aangeschafte Plesk extensies).

Mogelijke adviezen kom kosten te drukken? Wanneer u voor uw server (VPS/DPS) per kwartaal betaald, dan kan u kiezen om deze per jaar te betalen. U krijgt namelijk bij betaling per jaar 10% korting over het gehele bedrag. Een andere oplossing is om een "kleinere" Plesk licentie te nemen. Wanneer u een Plesk "Web Host Edition"-licentie heeft en u heeft minder dan 30 hostingaccounts op uw server staan, dan zou u kunnen downgraden naar een Plesk "Web Pro Edition"-licentie.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit nieuwsbericht, dan vernemen wij dit graag. U kan ons altijd een email sturen of een support ticket aanmaken op Helpburo inzake het bovenstaande.

PS: de laatste maanden van het jaar is het bij ons altijd erg druk inzake migraties, nieuwe bestellingen en ingeplande werkzaamheden. Dus het kan ietswat langer duren alvorens u van ons een antwoord krijgt, dan wat u normaal gewend bent van ons. Excuses hiervoor en dank voor uw begrip in deze.


Meer lezen


Helpburo.eu - Support Ticket Systeem - ISE BV - Copyright © 1999-https://www.helpburo.eu Helpburo
Waarmee kunnen we je helpen?
knowledgebase : E-mail account settings

Lees dit kennisbankartikel goed door (van het begin tot het einde).
Dit voorkomt 9 van de 10 onnodige support tickets (en eventuele tech kosten).

Wanneer u niet emails kunt versturen of ontvangen en/of daarbij een soortgelijke foutmelding krijgt als de volgende:

 • server identiteit niet gecontroleerd

Dan gebruikt u waarschijnlijk de verkeerde email instellingen. Dit is 9 van de 10 keer het probleem met het verzenden en ontvangen van emails!
Helaas gebruikt het meerendeel nog altijd oudere instellingen, die vandaag de dag niet meer gebruikt kunnen, daar de veiligheidseisen steeds hoger worden.

Om een paar voorbeelden te noemen;

 • Gebruik niet mail.domeinnaam.nl (voor de inkomende en uitgaande mailserver)
  • reden hiervoor is dat er geen professioneel SSL certificaat op (uw) mail.domeinnaam.nl staat

 • Gebruik niet de mailserver van uw internetprovider (mail.ziggo.nl, mail.kpn.net, etc.)
  • dit heet relay en wordt al jaar en dag niet meer toegestaan

 • Gebruik altijd de juiste poorten (zie hieronder)
  • email programma's luisteren nauw naar de juiste poorten (poort 25 al helemaal nooit gebruiken)

 • Gebruik altijd de juiste versleuteling (zie hieronder)
  • verkeerde versleuteling zorgt ervoor dat u niet email kan verzenden of ontvangen

Bij het gebruik van verkeerde instellingen, zoals hierboven genoemd, kan leiden tot ernstige problemen met het ontvangen en verzenden van email.
Ook al heeft u altijd deze instellingen probleemloos kunnen gebruiken, dan is dit nog altijd niet goed en wellicht heeft u hiermee al die tijd geluk gehad!

Gebruik altijd de onderstaande instellingen in het door u gebruikte email programma (op computer, tablet, telefoon en dergelijke).

Inkomende email IMAP-instellingen (aanbevolen)
Servernaam: SERVERNAAM (zie gedeelte "Welke servernaam moet ik gebruiken?")
Gebruikersnaam: uw volledige emailadres
Wachtwoord: wachtwoord van uw emailadres
Poort: 993
Versleuteling: SSL/TLS
Optioneel: hoofdmap instellen op "Inbox" (zonder aanhalingstekens) voor synchronisatie

Inkomende email POP-instellingen (alternatief)
Servernaam: SERVERNAAM (zie gedeelte "Welke servernaam moet ik gebruiken?")
Gebruikersnaam: uw volledige emailadres
Wachtwoord: wachtwoord van uw emailadres
Poort: 995
Versleuteling: SSL/TLS

Uitgaande email SMTP-instellingen
Servernaam: SERVERNAAM (zie gedeelte "Welke servernaam moet ik gebruiken?")
Gebruikersnaam: uw volledige emailadres
Wachtwoord: wachtwoord van uw emailadres
Poort: 465
Versleuteling: SSL/TLS

Een ander (veel) voorkomend probleem is, is dat het gebruikte emailprogramma automatisch uw email instelt. Ook hier gaat het vaak fout! Dus controleer altijd uw instellingen bij problemen.
De hierboven genoemde instellingen, zijn de enige goede instellingen die u moet gebruiken! Niks anders. De enige keus die u heeft is tussen IMAP en POP.

Hieronder een zeer beknopte uitleg inzake het verschil tussen beide:

 • Bij IMAP blijft de email op de server staan, dus ook uw andere apparaten zien dan de email staan (gebruik hiervan kost server ruimte). Dit is de meest gebruikte instellingen van al onze klanten en wij werken hier zelf ook mee.
 • Bij POP (of POP3) wordt email opgehaald van de server op het gebruikte apparaat, dus de email is dan definitief van de server verwijderd en kan dan niet meer door andere apparaten c.q. email programma's worden opgehaald.Welke servernaam moet ik gebruiken?

De servernaam (oftewel hostname) begint bijna altijd met ns1.servernaam.nl bij ons. Dus dit zal u dan ook moeten gebruiken.
Maar dan de grote vraag; hoe kom ik hierachter? Dat is vrij simpel te achterhalen, zie hieronder.

 • Ga naar de volgende website: CheckMailserver (opent een nieuw venster)
 • Vervolgens geeft u uw domeinnaam op, bijvoorbeeld: voorbeeld123.eu
 • Dan krijgt u iets te zien van, bijvoorbeeld: ns1.pleskssd4.nl
 • Dit is dan uw inkomende en uitgaande mailserver, dus servernaam

Deze servernaam (= mailserver) vult u dan in de door u gebruikte email programma's. Dit kan verschillende benamingen hebben, afhankelijk van het gebruikte email programma.
Enkele voorbeelden van namen zijn: server, uitgaande server, inkomende server, uitgaande mailserver, inkomende mailserver, servernaam, server inkomende e-mail, server uitgaande e-mail, etc.

Als u de aanbevolen instellingen gebruikt tesamen met de juiste servernaam (voor in- en uitgaande mailserver), dan moet het één en ander gewoon zonder enig probleem werken.Nog steeds email problemen?

Heeft u alles gecontroleerd, een tweede keer gecontroleerd en zelfs een derde keer gecontroleerd en werkt het nog altijd niet? Dan adviseren wij u om een support ticket aan te maken.

Een goed support ticket bestaat uit een duidelijke foutmelding, wat u reeds heeft geprobeerd en dit alles tesamen met screenshots (foto's) van de door u gebruikte instellingen. Een support ticket met alleen "Help, mijn email doet het niet!" of "Ik kan geen email verzenden of ontvangen." volstaat uiteraard niet en kunnen wij (eerlijk gezegd) bar weinig mee. Indien u een dergelijk ticket aanmaakt, dan zullen wij u automatisch naar dit kennisbank artikel verwijzen, daar de kans zeer aannemelijk is dat u dan niet de moeite heeft genomen om dit op te zoeken in onze kennisbank. Sterker nog, de automatisch kennisbank suggesties (bij het aanmaken van het support ticket) heeft dit artikel al meteen aangegeven (dit op basis van ingevulde termen en dergelijke).

Vermeld ook altijd uw IPv4-adres (en ook uw IPv6-adres wanneer u deze heeft) in het support ticket. Dan kunnen wij ook meteen controleren op eventuele blokkades door (eventueel) herhaaldelijk verkeerd inloggen op de server. Een dergelijke blokkade is altijd tijdelijk en duurt circa 15 minuten. Daarna worden de IP-adressen weer vrijgegeven door het systeem. U kan beide IP-adressen achterhalen via de volgende website: WhatIsMyIP. Indien uw internetverbinding ook beschikt over IPv6, dan zal de weergave van uw IPv4-adres een paar seconden langer duren. Hou hier rekening mee.

Let op!
Uiteraard kan u altijd een support ticket aanmaken inzake email problemen, zoals problemen bij het verzenden en ontvangen van email. Dan gaan wij er altijd vanuit dat u eerst uw (email) instellingen heeft nagelopen en of heeft gecontroleerd en dat deze 100% kloppen met wat hierboven staat aangegeven. Indien dan vervolgens blijkt dat u nog altijd de verkeerde instellingen gebruikt en wij dit nogmaals door moeten geven, dan zullen er support kosten in rekening gebracht worden hiervoor. De kosten hiervoor zijn éénmalig 15.00 Euro excl. BTW.

De simpele reden hiervoor is dat wij diverse support tickets krijgen inzake email problemen, maar men verzuimd om te controleren of men überhaupt wel de juiste instellingen gebruiken. Sterker nog; wij krijgen ook vaak genoeg tickets waarin men aangeeft alles wel 100x nagelopen te hebben en 1000% zeker ervan zijn dat het niet aan de gebruikte instellingen ligt en dus nog altijd problemen hebben met het verzenden en ontvangen van email. Vervolgens vragen wij om screenshots en zien vrijwel direct dat men toch de verkeerde instellingen heeft gebruikt! En dit gebeurt echt redelijk vaak. Te vaak gewoonweg. Derhalve rekenen wij éénmalig 15.00 Euro (excl. BTW) support kosten hiervoor. Dit om dergelijke (vooral onnodige) support tickets te voorkomen.

Mocht het wel om een legitiem probleem gaan én gebruikt u wel alle juiste instellingen (zie bovenaan), dan zullen er vanzelfsprekend geen support kosten in rekening gebracht worden. Dan gaan wij, zoals altijd, ons best doen om het probleem te achterhalen en deze op te lossen. Het één en ander kunt u in dat soort situaties versnellen door het probleem duidelijk te vermelden, tesamen met een (mogelijke) foutmelding en duidelijke screenshots van uw instellingen, het probleem en dergelijke (zoals ook hierboven vermeld staat).

Een vervelend fenomeen wat tegenwoordig vaak de kop op steekt is dat emails (soms) onterecht aangezien worden als zijnde spam en vervolgens in de spam map terecht komen.

Vooropgesteld; op de meeste servers hebben wij tegenwoordig een uitgaand mail filter geinstalleerd wat ervoor zorgt dat een (mail)server niet op een zwarte lijst (black list) komt te staan. Dit is tegenwoordig gewoonweg noodzakelijk, daar er vandaag de dag veel meer emails worden verstuurd dan bijvoorbeeld 3 jaar geleden. Wanneer een server op een dergelijke zwarte lijst komt te staan, dan worden emails bijna altijd geweigerd. Een dergelijke oplossing brengt aardig wat kosten met zich mee, maar geeft ook een garantie dat daadwerkelijke spam emails tijdig onderschept worden en vervolgens ervoor zorg draagt dat de (mail)server niet op een zwarte lijst komt te staan.


Algemene informatie
Meestal verdwijnen emails in de spam map bij de (al dan niet) gratis emailaccounts van Microsoft (denk aan Hotmail, Outlook, etc.) en Google (Gmail). Helaas gebeurt dit steeds vaker en is de oorzaak hiervoor extreem moeilijk te achterhalen, laat staan te voorkomen. Het is zelfs zo (bij Microsoft in ieder geval; dit hebben onze technici getest) dat wanneer er één of twee gebruikers uw email als ongewenst aanklikken of markeren als zijnde spam (ook al is dit volledig onterecht) dat alle toekomstige emails die u verzend van uw emailaccount bij andere gebruikers ook worden aangezien als spam of ongewenst. Dit ongedaan maken? Tot op heden is hier geen permanente oplossing voor (helaas). Dat zou mooi zijn, anders zou iedereen probleemloos emails kunnen verzenden.

In theorie zou je wellicht het tegenovergestelde ook kunnen proberen, dus een aantal Hotmail / Gmail adressen aanmaken, vervolgens hier vanuit uw eigen emailaccount naar emailen en dan deze juist niet als ongewenst markeren. Ik geef hierbij niet aan dat dit überhaupt zou werken, maar in theorie zou dat wel kunnen afgaande op huidige gebruikte systemen bij Microsoft en Google. Daarnaast kost deze onbewezen "theorie" wel aardig wat werk, immers moet je meerdere (gratis) accounts aanmaken hiervoor bij de twee genoemde bedrijven.

U bent trouwens niet de eerste, maar zeer zeker ook niet de laatste met dit dergelijke probleem. Wij zelf hebben hier ook mee te maken, zeker wanneer wij emails versturen met (bijvoorbeeld) accountgegevens van een server of hosting pakket. Door de inhoud worden deze al vaak (onterecht) aangezien als zijnde spam. En dit is 99 van de 100 keer het geval bij (gratis) emailaccounts van Microsoft en (in iets mindere mate) bij Google. Ook zie je bij webshops, na het plaatsen van een online bestelling, dat men vermeld dat je je spammap in de gaten moet houden, want vaak komt de bestelbevestiging of zelfs een factuur zomaar in de spammap terecht. Ook zij kampen met dit probleem. Het is tegenwoordig al zo erg dat zelfs "kale" emails (dus zonder linken, afbeeldingen, documenten en dergelijke) ook al linea recta de spammap in verdwijnen. De reden? Eén of twee gebruikers hebben uw (eerdere) emails aangemerkt als zijnde spam en hier wordt u vervolgens het dupe van. Erg vervelend, maar waar.


Is er helemaal niets hier tegen te doen?
Jazeker wel! Een tweetal mogelijke oplossingen wat helpt is een correct SPF-record en DKIM activeren op uw hostingaccount(s) onder de DNS-instellingen. Dit zijn twee algemene opties die de kans kleiner maken dat uw email(s) aangezien worden als zijnde spam of ongewenst. Werkt dit altijd? Helaas niet; wederom vanwege de eerdere, hierboven, genoemde reden.

Voor SPF bestaat een hele goede handleiding met zeer veel informatie over de werking van SPF en hoe deze correct in te stellen. De handleiding kan u hier terug vinden. Vervolgens kan het SPF-record hier en hier getest worden. Voor DKIM vindt u hier een handleiding terug. Beide handleidingen kunnen ook op de website in het Nederlands terug gevonden worden, echter is de Engelse versie uitgebreider. Het kan wel even duren voordat het effect in werking treed en zodoende zichtbaar wordt, dit is deels afhankelijk van de ingestelde TTL (Time To Live) van uw domein.

Eén van onze senior technici heeft onlangs dieper gekeken naar dit probleem en kwam daarbij tot het volgende:

"In the end, you can do a lot, but in the end the mail filtering on the receiving mail server decides based on sometimes strange algorithms, why to dump a mail to Junk folders. Sometimes its just enough to add the sending mail address to the address book - and the mails are accepted."

Men zou dus de tegenpartij kunnen informeren en/of verzoeken om u op te nemen in het adresboek bij de mailaccounts van Microsoft / Gmail. Ook deze stap zal geen 100% garantie geven dat (al) uw emails nooit meer in de spammap of map met ongewenste items verdwijnen, maar dit zou zeer zeker helpen, daar een persoonlijke instelling altijd boven het anti-spam mechanisme gaat van Microsoft / Gmail. Dat dit probleem al langer speelt, is ook terug te vinden in de diverse zoekmachines, fora's en social media. Zie hieronder een tweetal verschillende artikelen (wanneer u zin heeft om diepen in te gaan in de materie).

Zo kan u zelf constateren dat dit gewoon een wereldwijd probleem is, die niet alleen ons treft, maar in feite alle hostingproviders over de gehele wereld. En meestal gaat het dan bijna altijd om (gratis) emailaccounts bij Microsoft en (in iets mindere mate) Gmail emailaccounts. Het is en blijft gewoonweg een zeer vervelend iets, ook vandaag de dag. Wij hopen u met deze informatie iets meer kennis van zaken te hebben gegeven en u meer inzicht te hebben verschaft in deze lastige problematiek.

Wanneer wij ooit een 100% feilloze oplossing hiervoor vinden, dan zal dit vanzelfsprekend toegepast worden op al onze servers. Ook wij ervaren dit als zeer vervelend, zeker wanneer een (nieuwe) klant ons een email stuurt dat men nooit zijn/haar logingegevens heeft ontvangen, terwijl deze al dezelfde werkdag verstuurd was. Wij beginnen alweer te huiveren als wij een nieuwe bestelling binnen krijgen en dat de klant een Hotmail of Gmail emailadres heeft gebruikt. Vandaar dat wij ook altijd melden, in de webbrowser, dat men ook hun spammap in de gaten moet houden, zoals zoveel webwinkels dat tegenwoordig al standaard doen.


Ik kom er niet uit met die SPF / DKIM records
Wanneer u het bovenstaande gelezen heeft en het lukt u altijd nog niet met het (correct) instellen van een goed SPF-record en het activeren van DKIM op uw domeinnamen en/of emailaccounts, dan kan u altijd een support ticket aanmaken bij ons via Helpburo. Wanneer u dit doet, dan hebben wij altijd de originele (email) headers nodig van een email die in de spammap is belandt. Anders wordt dit ook vrij lastig voor ons om het één en ander goed na te lopen.

De headers kunt u het beste als tekst plakken in het support ticket (of nog beter als los .txt bestand). Een screenshot maken hiervan is niet aan te bevelen, daar dit voor ons zeer lastig werkt met het opzoeken en testen van zaken. Als u niet weet wat headers zijn of wanneer u niet weet hoe u deze dient te vinden, dan kan u dit vinden in een ander Helpburo artikel, namelijk hier.

Wanneer wij de gevraagde email headers, als zijnde tekst of in een los .txt bestand, hebben ontvangen in uw support ticket. Dan kunnen onze technici het één en ander controleren of alles daadwerkelijk goed ingesteld staat of dit voor u doen.

In deze handleiding leggen wij u, aan de hand van screenshots (afbeeldingen) en tekst, uit hoe u een IMAP emailaccount toevoegd aan het mailprogramma op de Mac OS X.
Tevens gaan wij hiervan uit dat u reeds een emailaccount heeft aangemaakt in het Plesk of DirectAdmin controle paneel en dat u de gegevens hiervan bij de hand heeft.
Aan het einde van deze handleiding staat nog een stukje inzake "Troubleshooting & problemen", waarmee u uw instellingen kunt controleren.

Stap 1
Open het mailprogramma op uw Mac. Als dit de eerste keer is dat u het mailprogramma gebruikt, dan gaat u verder met de volgende stap.
Wanneer u het mailprogramma op uw Mac al vaker heeft gebruikt, bijvoorbeeld voor andere accounts, dan klikt u (na het openen van het mailprogramma)
als eerste op "Mail" (helemaal links bovenaan, naast het Apple logo) en selecteer u "Voeg account toe..." Ga nu verder met stap 2.

Voeg account toe


Stap 2
U ziet nu het scherm met "Kies een Mail-account om toe te voegen..." met daaronder een aantal keuzes.
U selecteert uit deze lijst "Voeg andere Mail-account toe..." en klikt vervolgens op "Ga door".U krijgt nu het venster met "Mail-account toevoegen". Hier vult u het volgende in:
Volledige naam: hier kunt u zelf invullen wat u wenst. Dit wordt weergegeven bij de ontvanger van uw emails.
E-mailadres: voorbeeld@dwhstest.nl (u vult dus het door u reeds aangemaakte emailadres in welke u wenst toe te voegen)
Wachtwoord: dit is het wachtwoord welke u aan het mailaccount heeft toegekend.

Vervolgens klikt u op "Maak aan", rechtsonderin.
Stap 3
U kan nu twee verschillende meldingen krijgen of u krijgt "Account moet handmatig worden geconfigureerd" of u krijgt de melding "Instellingen zoeken..."
In beide gevallen kunt u dit negeren en klikt u dus op "Volgende"
Stap 4
U krijgt nu het scherm met "Info voor server inkomende e-mail" te zien met daarin een aantal invul velden. Deze dient u correct in te vullen.
In dit voorbeeld gaan we uit van het emailaccount: voorbeeld@dwhstest.nl.

Type account: IMAP (aangezien dit de handleiding voor IMAP accounts betreft)
E-mailserver: mail.dwhstest.nl (dit is altijd mail.en-dan-uw-domeinnaam.com)
Gebruikersnaam: voorbeeld@dwhstest.nl (dit is altijd uw complete emailadres)
Wachtwoord: het wachtwoord dat u heeft toegekend aan uw emailaccount)Als u dit correct heeft ingevuld, dan klikt u op "Volgende"

Mocht u nu tussendoor een melding krijgen over een certifcaat (zie screenshot/afbeelding hieronder), dan kunt u dit gewoon negeren en klikken op "Verbind".
Dit is normaal en deze melding krijgt u maar één keer te zien.
Stap 5
U krijgt nu het scherm voor "Info voor server uitgaande e-mail" te zien.
Aangezien dit niet over IMAP gaat, dient u hier dus de SMTP-server instellingen te gebruiken.

Uitgaande van voorbeeld@dwhstest.nl vult u hier dus in:
SMTP-sever: mail.dwhstest.nl (dit is altijd mail.en-dan-uw-domeinnaam.com)
Gebruikersnaam: voorbeeld@dwhstest.nl (dit is altijd uw complete emailadres)
Wachtwoord: het wachtwoord dat u heeft toegekend aan uw emailaccount)Vervolgens klikt u op "Maak aan"

Uw (IMAP) emailaccount is nu ingesteld op uw Mac OS X en is daarmee klaar voor gebruik!
Als u nu een nieuwe map aanmaakt in het mailprogramma van uw Mac, dan wordt deze map ook automatisch op de server aangemaakt.
Wanneer u daarnaast ook bijvoorbeeld op uw iPhone dit emailaccount toevoegd, dan ziet u dezelfde emails en mappen als op u Mac.


Troubleshooting & problemen
Wanneer uw aangemaakt (IMAP) emailaccount op uw Mac niet goed functioneert, dan kunt u deze instellingen controleren.
Wees er ten eerste zeker van dat u niet bent geblokkeerd op uw emailaccount. Dit gebeurt automatisch (door het systeem) wanneer er keer een verkeerd wachtwoord wordt ingegeven.
U bent dan geblokkeerd voor 15 minuten. Zoals aangegeven wordt dit automatisch door het systeem gedaan en hierop kunnen wij geen invloed uitoefenen. Dit is gewoon een stukje extra ingebouwde veiligheid voor ons en voor u.
Wij raden u aan, wanneer u denkt dat u geblokkeerd bent, om zeker 20 minuten te wachten, alvorens u dit opnieuw gaat proberen.

Om uw huidige instellingen te controleren gaat u als volgt te werk. U opent het mailprogramma op uw Mac OS X.
Vervolgens klikt u op "Postbussen" (wanneer deze nog niet geopend zijn).
Klik vervolgens op het "wieltje" onderaan en selecteer "Wijzig 'naamvanuw@emailaccount.eu'..."U krijgt nu een nieuw scherm te zien. Klik op het tabblad "Geavanceerd" als deze niet standaard geopend wordt.
Uw (IMAP) instellingen dienen overéén te komen met die uit de screenshot (afbeelding) hieronder.De belangrijkste punten inzake IMAP-instellingen zijn in ieder geval:

Poort: 143
Gebruik SSL (aangevinkt)
Identiteitscontrole: Wachtwoord

Dit zijn de juiste instellingen wat betreft de IMAP instellingen.
Mocht u toch problemen blijven ondervinden, dan kunt u de optie "Sta onveilige identiteitscontrole toe" aanvinken om te kijken of de problemen daarmee opgelost zijn.
Ons advies is toch dit eerst te proberen, zonder dat u deze optie aanvinkt (en dus alleen bij problemen te gebruiken).

Controleer als volgt uw SMTP-instellingen. Dit kunt u doen door op het tabblad "Accountinformatie" te klikken.
Hier klikt u vervolgens op de blauwe omhoog/omlaag pijlen aan de rechterkant van "Server uitgaande e-mail (SMTP)"
Vervolgens krijgt u nieuw pop-up scherm en hier klikt u op "Wijzig SMTP-serverlijst"Klik nu op het tabblad "Geavanceerd" als deze niet standaard geopend is.
Uw (SMTP) instellingen dienen overéén te komen met die uit de screenshot (afbeelding) hieronder.De belangrijkste punten inzake SMTP-instellingen zijn in ieder geval:

Poort: 587
Gebruik SSL (aangevinkt)
Identiteitscontrole: Wachtwoord
Gebruikersnaam: naamvanuw@emailaccount.eu
Wachtwoord: het door u gekozen wachtwoord voor dit emailaccount

Daarnaast kunt u nog op het tabblad "Accountinformatie" klikken. Hier dienen de instellingen als volgt te zijn:

Beschrijving: kunt u leeg laten (of een naam geven, wat u wenst)
Servernaam: mail.uwdomeinnaam.nl (dit is altijd mail. gevolgd door uw domeinnaam)
TLS-certifcaat: Geen

Als u de bovenstaande instellingen goed heeft overgenomen, maar uw account werkt nog altijd niet, dan adviseren wij u ten eerste om het
wachtwoord te controleren van uw emailaccount (in Plesk of DirectAdmin). De kans is aannemelijk dat u een verkeerd wachtwoord gebruikt.

Mocht u toch problemen blijven ondervinden, dan adviseren wij u een support ticket aan te maken op helpburo.eu tesamen met uw gegevens.Extra opmerking:
Wanneer u alle stappen correct heeft opgevold hierboven en u blijft een melding krijgen dat het niet mogelijk is om aan te melden bij de (mail)server voor inkomende / uitgaande email, dan is het zeer aannemelijk dat u een verkeerd wachtwoord gebruikt voor het desbetreffende emailaccount. Wij adviseren u dan om het wachtwoord aan te passen van het desbetreffende emailaccount in Plesk of DirctAdmin en vervolgens opnieuw te proberen.

Email wachtwoorden zijn niet bekend bij ons, dit is in verband met de regelgeving inzake de Privacy wet. Wachtwoorden t.b.v. emailaccounts worden altijd toegekend door de klant en niet door ons. Dus het wachtwoord wat u van ons toegestuurd heeft gekregen (in het verleden) is altijd uitsluitend voor het Plesk / DirectAdmin controle paneel en FTP.

Tot slot; indien u 3x een verkeerd wachtwoord gebruikt, dan bent u voor 10 minuten geblokkeerd van de mailserver. Dit is om te voorkomen dat hackers uw account binnen komen door 'brute-force' pogingen.

In deze handleiding leggen wij u, aan de hand van screenshots (afbeeldingen) en tekst, uit hoe u een IMAP emailaccount toevoegd aan het mailprogramma op de Mac OS X.
Tevens gaan wij hiervan uit dat u reeds een emailaccount heeft aangemaakt in het Plesk of DirectAdmin controle paneel en dat u de gegevens hiervan bij de hand heeft.
Aan het einde van deze handleiding staat nog een stukje inzake "Troubleshooting & problemen", waarmee u uw instellingen kunt controleren.

Stap 1
Open het mailprogramma op uw Mac. Als dit de eerste keer is dat u het mailprogramma gebruikt, dan gaat u verder met de volgende stap.
Wanneer u het mailprogramma op uw Mac al vaker heeft gebruikt, bijvoorbeeld voor andere accounts, dan klikt u (na het openen van het mailprogramma)
als eerste op "Mail" (helemaal links bovenaan, naast het Apple logo) en selecteer u "Voeg account toe..." Ga nu verder met stap 2.
Stap 2
U ziet nu het scherm met "Kies een Mail-account om toe te voegen..." met daaronder een aantal keuzes.
U selecteert uit deze lijst "Voeg andere Mail-account toe..." en klikt vervolgens op "Ga door".U krijgt nu het venster met "Mail-account toevoegen". Hier vult u het volgende in:

Volledige naam: hier kunt u zelf invullen wat u wenst. Dit wordt weergegeven bij de ontvanger van uw emails.
E-mailadres: voorbeeld@dwhstest.nl (u vult dus het door u reeds aangemaakte emailadres in welke u wenst toe te voegen)
Wachtwoord: dit is het wachtwoord welke u aan het mailaccount heeft toegekend.

Vervolgens klikt u op "Maak aan", rechtsonderin.
Stap 3
U kan nu twee verschillende meldingen krijgen of u krijgt "Account moet handmatig worden geconfigureerd" of u krijgt de melding "Instellingen zoeken..."
In beide gevallen kunt u dit negeren en klikt u dus op "Volgende"
Stap 4
U krijgt nu het scherm met "Info voor server inkomende e-mail" te zien met daarin een aantal invul velden. Deze dient u correct in te vullen.
In dit voorbeeld gaan we uit van het emailaccount: voorbeeld@dwhstest.nl.

Type account: POP (aangezien dit de handleiding voor POP accounts betreft)
E-mailserver: mail.dwhstest.nl (dit is altijd mail.en-dan-uw-domeinnaam.com)
Gebruikersnaam: voorbeeld@dwhstest.nl (dit is altijd uw complete emailadres)
Wachtwoord: het wachtwoord dat u heeft toegekend aan uw emailaccount)Als u dit correct heeft ingevuld, dan klikt u op "Volgende"

Mocht u nu tussendoor een melding krijgen over een certifcaat (zie screenshot/afbeelding hieronder), dan kunt u dit gewoon negeren en klikken op "Verbind".
Dit is normaal en deze melding krijgt u maar één keer te zien.
Stap 5
U krijgt nu het scherm voor "Info voor server uitgaande e-mail" te zien.
Aangezien dit niet over IMAP gaat, dient u hier dus de SMTP-server instellingen te gebruiken.

Uitgaande van voorbeeld@dwhstest.nl vult u hier dus in:
SMTP-sever: mail.dwhstest.nl (dit is altijd mail.en-dan-uw-domeinnaam.com)
Gebruikersnaam: voorbeeld@dwhstest.nl (dit is altijd uw complete emailadres)
Wachtwoord: het wachtwoord dat u heeft toegekend aan uw emailaccount)Vervolgens klikt u op "Maak aan"

Uw (POP) emailaccount is nu ingesteld op uw Mac OS X en is daarmee klaar voor gebruik!


Troubleshooting & problemen
Wanneer uw aangemaakt (POP) emailaccount op uw Mac niet goed functioneert, dan kunt u deze instellingen controleren.
Wees er ten eerste zeker van dat u niet bent geblokkeerd op uw emailaccount. Dit gebeurt automatisch (door het systeem) wanneer er keer een verkeerd wachtwoord wordt ingegeven.
U bent dan geblokkeerd voor 15 minuten. Zoals aangegeven wordt dit automatisch door het systeem gedaan en hierop kunnen wij geen invloed uitoefenen. Dit is gewoon een stukje extra ingebouwde veiligheid voor ons en voor u.
Wij raden u aan, wanneer u denkt dat u geblokkeerd bent, om zeker 20 minuten te wachten, alvorens u dit opnieuw gaat proberen.

Om uw huidige instellingen te controleren gaat u als volgt te werk. U opent het mailprogramma op uw Mac OS X.
Vervolgens klikt u op "Postbussen" (wanneer deze nog niet geopend zijn).
Klik vervolgens op het "wieltje" onderaan en selecteer "Wijzig 'naamvanuw@emailaccount.eu'..."U krijgt nu een nieuw scherm te zien. Klik op het tabblad "Geavanceerd" als deze niet standaard geopend wordt.
Uw (POP) instellingen dienen overéén te komen met die uit de screenshot (afbeelding) hieronder.De belangrijkste punten inzake POP-instellingen zijn in ieder geval:

Poort: 110
Gebruik SSL (aangevinkt)
Identiteitscontrole: Wachtwoord

Dit zijn de juiste instellingen wat betreft de POP instellingen.
Mocht u toch problemen blijven ondervinden, dan kunt u de optie "Sta onveilige identiteitscontrole toe" aanvinken om te kijken of de problemen daarmee opgelost zijn.
Ons advies is toch dit eerst te proberen, zonder dat u deze optie aanvinkt (en dus alleen bij problemen te gebruiken).

Controleer als volgt uw SMTP-instellingen. Dit kunt u doen door op het tabblad "Accountinformatie" te klikken.
Hier klikt u vervolgens op de blauwe omhoog/omlaag pijlen aan de rechterkant van "Server uitgaande e-mail (SMTP)"
Vervolgens krijgt u nieuw pop-up scherm en hier klikt u op "Wijzig SMTP-serverlijst"

Klik nu op het tabblad "Geavanceerd" als deze niet standaard geopend is.
Uw (SMTP) instellingen dienen overéén te komen met die uit de screenshot (afbeelding) hieronder.De belangrijkste punten inzake SMTP-instellingen zijn in ieder geval:

Poort: 587
Gebruik SSL (aangevinkt)
Identiteitscontrole: Wachtwoord
Gebruikersnaam: naamvanuw@emailaccount.eu
Wachtwoord: het door u gekozen wachtwoord voor dit emailaccount

Daarnaast kunt u nog op het tabblad "Accountinformatie" klikken. Hier dienen de instellingen als volgt te zijn:

Beschrijving: kunt u leeg laten (of een naam geven, wat u wenst)
Servernaam: mail.uwdomeinnaam.nl (dit is altijd mail. gevolgd door uw domeinnaam)
TLS-certifcaat: Geen

Als u de bovenstaande instellingen goed heeft overgenomen, maar uw account werkt nog altijd niet, dan adviseren wij u ten eerste om het
wachtwoord te controleren van uw emailaccount (in Plesk of DirectAdmin). De kans is aannemelijk dat u een verkeerd wachtwoord gebruikt.

Mocht u toch problemen blijven ondervinden, dan adviseren wij u een support ticket aan te maken op helpburo.eu tesamen met uw gegevens.


Extra opmerking:
Wanneer u alle stappen correct heeft opgevold hierboven en u blijft een melding krijgen dat het niet mogelijk is om aan te melden bij de (mail)server voor inkomende / uitgaande email, dan is het zeer aannemelijk dat u een verkeerd wachtwoord gebruikt voor het desbetreffende emailaccount. Wij adviseren u dan om het wachtwoord aan te passen van het desbetreffende emailaccount in Plesk of DirctAdmin en vervolgens opnieuw te proberen.

Email wachtwoorden zijn niet bekend bij ons, dit is in verband met de regelgeving inzake de Privacy wet. Wachtwoorden t.b.v. emailaccounts worden altijd toegekend door de klant en niet door ons. Dus het wachtwoord wat u van ons toegestuurd heeft gekregen (in het verleden) is altijd uitsluitend voor het Plesk / DirectAdmin controle paneel en FTP.

Tot slot; indien u 3x een verkeerd wachtwoord gebruikt, dan bent u voor 10 minuten geblokkeerd van de mailserver. Dit is om te voorkomen dat hackers uw account binnen komen door 'brute-force' pogingen.

Indien u geen email kunt ontvangen en/of versturen, dan is het verstandig om uw email instellingen na te lopen.

Zo werd bijvoorbeeld vroeger veel gebruik gemaakt van de uitgaande mailserver van uw internet provider. Helaas blijkt dit vandaag de dag veel problemen te veroorzaken. Dit komt doordat de meeste internet providers 'relay' van email niet meer toestaan. Dat wil zeggen dat u email verstuurd vanaf een domeinnaam die niet bekend is bij uw internet provider.

Ook werd vroeger veel gebruik gemaakt van poort 25 voor het versturen van email. Deze poort wordt tegenwoordig veel geblokkeerd door de meeste internet providers, omdat vanaf deze poort 25 voornamelijk spam werd verstuurd. Het is dus raadzaam om uw email instellingen na te lopen wanneer u problemen ondervindt.

Hieronder een beknopte samenvatting van de juiste instellingen voor uw emailaccounts t.b.v. SMTP, POP3 en IMAP.

SMTP instellingen (uitgaande mailserver)
Servernaam: mail.uw-eigen-domeinnaam.xx (bijvoorbeeld: mail.helpburo.eu)
Gebruikersnaam: uwemailadres@domeinnaam.xx (bijvoorbeeld: support@helpburo.eu)
Wachtwoord: het door u toegekende wachtwoord aan het emailaccount.
Poort: 587 (gebruik geen poort 25)
Beveiliging: TLS (STARTTLS)
Authenticatie: versleuteld wachtwoord of encrypted password

Uitgebreide uitleg SMTP
SMTP is dus de uitgaande mailserver. Hiermee worden uw email berichten dus verstuurd vanaf uw domeinnaam.
Indien u dit niet juist of correct invult, dan zal u geen email kunnen versturen vanaf uw domeinnaam en/of emailaccount.


POP3 instellingen (inkomende mailserver)
Servernaam: mail.uw-eigen-domeinnaam.xx (bijvoorbeeld: mail.helpburo.eu)
Gebruikersnaam: uwemailadres@domeinnaam.xx (bijvoorbeeld: support@helpburo.eu)
Wachtwoord: het door u toegekende wachtwoord aan het emailaccount.
Poort: 995
Beveiliging: SSL / TLS
Authenticatie: normaal wachtwoord of normal password

Uitgebreide uitleg POP3
POP3 is dus de inkomende mailserver. Hiermee worden uw email berichten dus opgehaald vanaf uw domeinnaam en/of emailaccount.
Afhankelijk van de instellingen van uw emailprogramma blijven de berichten niet op de server staan.
Na verloop van tijd (standaard is dit 14 dagen) worden opgehaalde email berichten automatisch verwijderd.


IMAP instellingen (inkomende mailserver)
Servernaam: mail.uw-eigen-domeinnaam.xx (bijvoorbeeld: mail.helpburo.eu)
Gebruikersnaam: uwemailadres@domeinnaam.xx (bijvoorbeeld: support@helpburo.eu)
Wachtwoord: het door u toegekende wachtwoord aan het emailaccount.
Poort: 993
Beveiliging: SSL / TLS
Authenticatie: versleuteld wachtwoord of encrypted password

Uitgebreide uitleg IMAP
IMAP is eveneens een inkomende mailserver net zoals POP3. Echter bij IMAP blijven de email berichten op de server staan, totdat u deze zelf (handmatig) verwijderd uit uw email programma / client.
U leest bij IMAP altijd de berichten rechtstreeks vanaf de server. Wanneer u mappen aanmaakt in uw email programma / client, dan worden deze ook op de server aangemaakt.


Webmail (email lezen en beantwoorden wereldwijd via een webbrowser)
Link: http://webmail.uwdomeinnaam.nl
Gebruikersnaam: uw emailadres
Wachtwoord: uw wachtwoord


Extra opmerkingen en overige informatie

Automatische blokkade
Wanneer u meerdere keren uw wachtwoord en/of gebruikersnaam verkeerd invult, dan wordt u automatisch geblokkeerd voor +/- 15 minuten.
U kan dan gedurende die periode niet inloggen. Dit is puur en alleen voor uw eigen en onze veiligheid om 'hacking' van emailaccounts te voorkomen.

Wachtwoord kwijt / vergeten
Wij hebben geen wachtwoorden m.b.t. emailaccounts. Dit is in verband met de wet op de privacy. U kan zelf uw wachtwoord t.b.v. uw emailaccount opnieuw instellen.
Log daarvoor in op uw Plesk of DirectAdmin controle paneel en ga vervolgens naar het gewenste emailaccount waarvan u het wachtwoord wenst aan te passen.
Indien u ook uw inloggegevens kwijt bent voor uw Plesk of DirectAdmin controle paneel, dan dient u per email contact op te nemen met accountbeheer.

POP
POP (Post Office Protocol) is het meest bekende email protocol.
Bij dit protocol worden emailberichten van de server opgehaald en (afhankelijk van instellingen binnen het email programma) verwijderd. De emailberichten staan vervolgens alleen op uw computer en zijn niet meer online te bekijken.

Dit protocol is het meest geschikt als u gebruikmaakt van een enkele emailclient, bijvoorbeeld uw thuis-pc. Er zitten twee voordelen aan het gebruik van POP. Ten eerste wordt de email snel opgehaald. Daarnaast blijft de mailbox op uw dienst leeg en raakt niet vol, wanneer de email is opgehaald van uw dienst.

Specificaties voor het gebruik van POP bij Internet Service Europe BV:

Inkomende mailserver: mail.uwdomeinnaam.nl
Poort: 110

Uitgaande mailserver: mail.uwdomeinnaam.nl
Poort: 587IMAP
IMAP (Internet Message Access Protocol) is een uitgebreid protocol voor het lezen, opslaan en beheren van uw email, waarbij u online kunt werken. Dit betekent dat de acties die u in het email programma op uw computer uitvoert, worden gereflecteerd in uw mailbox op de server. Dit geeft u meer flexibiliteit en maakt het mogelijk dat u zowel thuis als wel mobiel of op locatie, altijd uw email bij de hand heeft. Een nadeel is dat de email zowel in uw email programma alsmede op uw hostingaccount blijft, waardoor uw mailbox (en dus ook uw hostingaccount) sneller vol raakt.

Specificaties voor het gebruik van IMAP bij Internet Service Europe BV:

Inkomende mailserver: mail.uwdomeinnaam.nl
Poort: 143

Uitgaande mailserver: mail.uwdomeinnaam.nl
Poort: 587

Indien u problemen ondervindt met uw Apple computer na de upgrade naar El Capitan (MacOS), dient u opnieuw uw SMTP servers in te stellen.
Blijkbaar heeft Apple een 'bug' over het hoofd gezien.

U dient uw SMTP servers opnieuw in te stellen in een apart venster. Dit doet u als volgt:

Mail > Accounts > Accountinformatie > Uitgaande mail server (drop down menu) > Wijzig SMTP server lijst > Kies de mailserver en pas deze aan.

Indien u de juiste instellingen zoekt in verband met uw emailaccount, dan adviseren wij één van de volgende pagina's te raadplegen:

- POP mailaccount instellen op Mac OS X
- IMAP mailaccount instellen op Mac OS X

Onderaan beide pagina's staat vermeld hoe u de SMTP server correct dient in te stellen.

Het is gebleken dat de Microsoft updates problemen veroorzaakt voor het gebruik met IMAP in combinatie met Outlook/Office365

Op de volgende url kunt u het artikel er op nalezen m.b.t deze problematiek:
http://www.inmotionhosting.com/support/news/general/imap-issues-affecting-outlook-2013-and-office-365-functionality

Een van de geboden oplossingen staat hieronder vermeld:

Disable the "Show only subscribed folders" option in Outlook
============================================================

1. Right-click the name of your account with the issue, then click the IMAP Folders... link.

2. Outlook will open a box with IMAP folders.There is a checkbox that says, "When displaying hierarchy in Outlook, show only the subscribed folders." Uncheck that box.

3. Force sending/receiving within Outlook and everything should synchronize up properly.