Nieuws
Verhoging van DirectAdmin licentie prijzen halverwege dit jaar
Geplaatst door Michel [Support] aan 06-01-2023 03:38

Wij hebben berichten ontvangen dat DirectAdmin hun prijzen gaan verhogen medio juli/augustus 2023.

Exacte prijzen weten wij nog niet, maar dit zal betrekking hebben op alle servers met een DirectAdmin licentie. Dit heeft te maken met het uitfasseren van de oudere DirectAdmin licentie modellen. Met de (beperkte) informatie die wij op dit moment hebben, zal dit zowel bestaande als nieuwe servers treffen. Deze actie was ergens te verwachten een keer; de DirectAdmin licenties zijn jaren lang behoorlijk laag in prijs gebleven. En DirectAdmin geeft aan dat het niet meer (financieel) mogelijk is om DirectAdmin te verbeteren met de huidige lage prijzen. Dit is de eerste keer dat DirectAdmin hun prijzen zal gaan verhogen, waar Plesk dit de laatste (circa) 5 jaar al doet.

Zie ook de informatie die DirectAdmin heeft geplaatst op hun website hierover: https://docs.directadmin.com/getting-started/pro-pack/license-changes.html. En zie ook de actuele prijzen die DirectAdmin hanteert voor (nieuwe) licentie eigenaren hier: https://www.directadmin.com/pricing.php.

Zodra hierover meer bekend is en meer duidelijkheid over komt wat dit voor ons en onze DirectAdmin (server) klanten gaat betekenen, zullen wij dit melden op onze websites. Maar de prijzen inzake DirectAdmin zullen sowieso gaan stijgen (per juli/augustus 2023), hoeveel is alleen de vraag. Naar verwachting worden dan ook de DirectAdmin hosting pakketten iets duurder als een gevolg van de prijsverhogingen vanuit DirectAdmin. De prijzen van de hostingpakketten zullen marginaal hoger zijn, echter voor DirectAdmin servers van klanten zal dit wel een stuk hoger gaan liggen.

Vooralsnog is het wel giswerk wat de exacte prijzen zullen worden. Hoe dan ook; zodra wij iets meer weten, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk melden uiteraard.


Verder lezen »

Updates en aanpassingen op Helpburo (online support systeem)
Geplaatst door Michel [Support] aan 05-01-2023 11:15

Ons online support systeem (Helpburo) heeft een aantal updates en aanpassingen gehad.

De aanpassingen hebben voornamelijk betrekking op het online gedeelte van het support systeem. Zo worden nu online de handtekeningen van de medewerkers niet meer weergegeven (wel per email). Dit zorgt ervoor dat support tickets een stuk overzichtelijker blijven dan voorheen. Deze aanpassing is alleen van toepassing op nieuwe support tickets. Helaas kan dit niet toegepast worden op oudere support tickets.

Daarnaast staat nu de laatste/nieuwste reactie bovenaan (in plaats van onderaan). Dit werd als vervelend ervaren wanneer er meerdere reacties op tickets waren gegeven. Om deze functie hadden reeds meedere klanten gevraagd en vanaf nu dus dan ook beschikaar. Dus de laatste/nieuwste reactie staat nu als eerste vermeld en daarboven is dan direct het reageervenster terug te vinden. Hierdoor zijn de online support tickets een stuk overzichtelijker geworden en derhalve gemakkelijker op te reageren.

Daarnaast zijn er nog een paar kleine aanpassingen geweest op de achtergrond. En ook zijn de nieuwste (beveiligings)updates geinstalleerd op het online support systeem. Ook worden er nog een aantal zaken opgeschoond en geoptimaliseerd inzake het online support systeem. Het online support systeem is 24/7 te bereiken via deze link. Ook worden eventuele storingen en/of onderhouds meldingen als eerste hier gemeld.

Dan nog een laatste opmerking inzake het reageren op bestaande support tickets per email; reageer altijd op support tickets met het geadresseerde emailadres! Gebruik je een ander emailadres dan waarmee het support ticket is aangemaakt, dan zal uw reactie niet toegevoegd worden aan het ticket en als gevolg daarvan ook niet door ons gelezen worden! Wij zien dit nog altijd regelmatig gebeuren; zo wordt een ticket ingeschoten met een emailadres gekoppeld aan de domeinnaam en vervolgens wordt er gereageerd via een Hotmail adres. Het gevolg? Uw reactie wordt niet toegevoegd aan het ticket en wij zien dit dan ook niet...

Dus nogmaals; reageer op tickets per email altijd via het geadresseerde emailadres. Bij twijfel en/of problemen, kan u dit natuurlijk ook altijd online doen via Helpburo. Ook kan u altijd hier real-time de status van uw support ticket checken en/of er nieuwe reacties zijn.


Verder lezen »

[update2] Problemen met verzenden email binnen Plesk met Microsoft Outlook
Geplaatst door Michel [Support] aan 18-10-2022 11:15

Een aantal hosting klanten (vooralsnog alleen Plesk) hebben problemen met het verzenden van email in Microsoft Outlook en krijgen één van de volgende foutmelding te zien:

  • 0x800CCC1A
  • 0x800CCC80

Dit probleem is ontstaat door een Windows update van afgelopen week. Plesk is druk bezig op de achtergrond om een update en/of workaround hiervoor te vinden. Maar het probleem is dus veroorzaakt door een update die Microsoft heeft verstuurd inzake Windows update. Deze update (onder verschillende namen) treft alle Windows-versies. Wij (en vele anderen) hebben dit ook gemeld aan Microsoft en men is hiervan op de hoogte. Alleen is het de vraag wanneer Microsoft een nieuwe update gaat uitbrengen of deze update automatisch terug laat draaien.

Wat kan u doen om toch emails te kunnen ontvangen en/of verzenden? Tot nu toe heeft Microsoft wel een update naar buiten gebracht, echter wordt deze niet bij iedereen (vooralsnog) geinstalleerd. Dergelijke updates brengt Microsoft dus niet in één keer uit voor iedereen helaas. Hier kunnen wij ook weinig veranderen en/of Plesk. Ook krijgen vandaag (3 november) nog altijd sporadisch klanten met dit probleem; zij het dat de verkeerde update nu pas geinstalleerd is of opnieuw geinstalleerd.

Plesk heeft wel een mogelijke, zij het tijdelijke, oplossing hiervoor, namelijk de-installeer (dus verwijder) de volgende update van Microsoft Windows: KB5018410.
Dit is namelijk de update die voor problemen zorgt. Een andere oplossing is één van de volgende updates van Windows Microsoft te downloaden en te installeren. Hiermee zou het probleem door Microsoft ook opgelost moeten zijn:

  • Windows 11, version 21H2: KB5018496
  • Windows 10 (version 20H2, version 21H1, version 22H1): KB5020435
  • Windows Server 2022: KB5020436
  • Windows 10 Enterprise LTSC 2019; Windows Server 2019: KB5020438
  • Windows 10 Enterprise LTSC 2021: KB5020435
  • Windows 8.1; Windows Server 2012 R2: KB5020447
  • Windows Server 2012: KB5020449

Wanneer de update niet in uw lijst staat, dan kan u ook deze handmatig downloaden via de Microsoft Windows catalogus hier: Microsoft Update catalog. Indien u problemen ondervindt met Microsoft Outlook en u krijgt de foutmelding "0x800CCC1A" of "0x800CCC80" te zien, dan raden wij één van de bovenstaande oplossingen aan. De meest simpele (tijdelijke) oplossing is het verwijderen van de update die deze problemen veroorzaakt, namelijk: KB5018410.

Indien u de genoemde update verwijderd of de nieuwe update van Microsoft download en heeft geinstalleerd (zie hierboven), dan moet u na het verwijderen/installatie uw computer opnieuw opstarten. Vervolgens zal Microsoft Outlook weer gewoon werken. Ga dus geen andere (email)instellingen aanpassen, want dat zal geen oplossing bieden. Dit probleem is dus veroorzaakt door een verkeerde update vanuit Microsoft. Zie ook het originele Plesk artikel hier. Het originele bericht op het Plesk forum vindt u hier terug.

Kanttekening; er wordt ook door Plesk een "work-around" op server niveau aangeboden (aanpassing in het Postfix configuratie bestand). Deze oplossing hebben wij getest, maar dit veroorzaakt nieuwe problemen voor een aantal klanten. Derhalve hebben wij besloten om dit niet toe te passen op server niveau. Microsoft heeft sowieso de foutieve update bevestigd en hiervoor updates naar buiten gebracht. Dus u kan de verkeerde update verwijderen en/of een nieuwe update voor uw besturingssysteem downloaden (zie hierboven). Ook op het Microsoft forum zijn hier enkele honderden klachten over gemeld.

Ook hebben wij ons Kennisbank artikel over dit probleem aangepast. Het (uitgebreide) Kennisbank artikel kan u terug vinden op onze support site (Helpburo.eu) hier: Geen emails verzenden (Outlook) met foutmelding 0x800CCC1A / 0x800CCC80


Opmerking: om het Kennisbank artikel te kunnen lezen moet u een account hebben en ingelogd zijn op Helpburo.eu. Dit is al jaar en dag ons online support systeem. Zowel registratie alsook het gebruik van ons online support systeem (Helpburo.eu) is volledig gratis. Ons online support systeem is de snelste manier om een antwoord te vinden op een bekend probleem of om support te vragen voor een probleem welke nog niet eerder is gesteld (zie ook de uitgebreide Kennisbank artikelen op Helpburo.eu hiervoor).

Laatste update: 3 november 2022 om 18:35


Verder lezen »