Nieuws
Let's Encrypt trekt door bug onbetrouwbaar geworden certificaten niet in
Geplaatst door Michel [Support] aan 05-03-2020 16:49

Certificatenautoriteit Let's Encrypt heeft besloten om een miljoen certificaten die getroffen zijn door een bug, toch niet in te trekken. Het intrekken van de certificaten zou wellicht onrust veroorzaken onder bezoekers van de desbetreffende website.

Let's Encrypt-topman Josh Aas zegt in een update dat het goed is voor 'de gezondheid van het internet' om de certificaten niet in te trekken. "Let's Encrypt heeft alleen certificaten die negentig dagen geldig blijven, dus mogelijk getroffen certificaten die we niet intrekken, zullen het ecosysteem snel verlaten", aldus Aas.

Vanwege een gevonden bug wilde Let's Encrypt drie miljoen certificaten intrekken. Daaronder waren ook veel certificaten van Nederlandstalige sites. Daarvan blijven uiteindelijk 445 certificaten over, die donderdag door de organisatie worden ingetrokken.

In de afgelopen twee dagen zijn er al meer dan 1,7 miljoen certificaten vervangen. Door de bug die op 29 februari werd ontdekt, kan Let's Encrypt de authenticiteit van een groot aantal certificaten niet meer verifiëren. Het bedrijf beschrijft de fout op een pagina en meldt daar dat de bug waarschijnlijk sinds 25 juli vorig jaar actief was.

Bron: Tweakers.net

 

Voorkom dergelijke problemen en neem een betaald SSL certificaat. U bent dan gewoonweg verzekerd van een goed en betrouwbaar SSL certificaat tegen een minimale prijs. U kan kiezen voor 1 of 2 jaar een SSL certificaat af te nemen en u bent dan voorlopig van alle problematiek af! De kosten zijn in ieder geval geen reden om dit niet te doen voor uw bezoekers en/of klanten.


Verder lezen »

Onderhoud DirectAdmin shared webhosting servers
Geplaatst door Michel [Support] aan 02-03-2020 10:13

Technici voeren op dit moment een aantal noodzakelijke updates uit op onze shared hosting DirectAdmin servers.
Hierdoor kan uw email en website tijdelijk niet bereikbaar zijn. De verwachte downtime zal minimaal zijn.

Door deze noodzakelijke updates zal de DirectAdmin omgeving weer helemaal up-to-date zijn en voorzien zijn van de laatste updates.
Excuses voor het eventuele ongemak in deze.


Update 11:15
De werkzaamheden zijn uitgevoerd. Al onze (eigen) DirectAdmin shared webhosting servers zijn voorzien van de laatste (beveiligings)updates.
Het meerendeel van deze servers stonden al meer dan 300+ dagen onafgebroken online. Zo ziet u maar weer dat wij een zeer hoge uptime hanteren.
Daarnaast is het mogelijk om op deze servers nu PHP 7.3 te selecteren. Zie hieronder voor uitleg om een andere PHP-versie te kiezen.

Log in op uw DirectAdmin omgeving, vervolgens klikken op "Domain Setup". Selecteer de domeinnaam in kwestie.
Selecteer de gewenste PHP-versie onderaan bij "PHP Version Selector" en klik op "Save".
Het kan enkele minuten duren alvorens de wisseling daadwerkelijk plaats vindt.
Mocht uw website niet functioneren met deze PHP-versie, dan kunt u gewoon de originele PHP-versie weer selecteren uiteraard.


Verder lezen »

Onderhoud Backupmaster cloud storage nodes
Geplaatst door Michel [Support] aan 26-02-2020 14:10

In verband met het installeren van de nieuwste (beveiligings)updates zijn de cloud storage nodes van Backupmaster tijdelijk niet bereikbaar.
De interface is wel oproepbaar, maar het is op dit moment niet mogelijk om (handmatig) backups te maken en/of te restoren.

Zodra de werkzaamheden afgerond zijn, dan melden wij dit uiteraard.

Update: blijkbaar was deze update niet geplaatst, maar de werkzaamheden waren reeds uitgevoerd. Tevens is de nieuwste versie van Backupmaster op alle onderliggende servers (die een Backupmaster abonnement hebben) automatisch geupdate naar de meest recente versie. Er zijn weer nieuwe functies toegevoegd en optimalisaties doorgevoerd.


Algemene informatie
Indien u geen backup's maakt van uw hosting, server of dergelijke, dan is het raadzaam om eens te kijken naar onze Backupmaster oplossing. Deze backup functionaliteit wordt continu verder ontwikkeld er werkt niet alleen snel, maar is ook uitermate betrouwbaar. Ook zijn de backups beveiligd door middel van zeer hoge encryptie technieken (op militair niveau). Dus mocht u nog op zoek zijn naar een meer dan uitstekend backup systeem voor uw server of hostingaccount(s), dan is Backupmaster zeer zeker aan te bevelen!


Verder lezen »


www.helpburo.eu