Nieuws
[afgerond] Onderhoud en updates t.b.v. Backupmaster
Geplaatst door Michel [Support] aan 01-09-2021 11:40

Onze technici gaan zometeen beginnen met (klein) onderhoud inzake de back-up servers/nodes van ons back-up programma Backupmaster.
Tevens wordt dan de nieuwste versie geinstalleerd, vervolgens worden de nieuwe versies automatisch op alle servers geinstalleerd die over Backupmaster beschikken.

De nieuwste versie van Backupmaster biedt weer diverse performance tweaks, beveiligings patches en een aantal nieuwe en/of verbeterde mogelijkheden.

Downtime zal minimaal zijn, maar u kan dus tijdelijk hinder vinden in het bereiken van de Backupmaster interface, het maken van back-ups en het restoren van back-ups. Onze excuses voor het ongemak in deze.

Backupmaster wordt regelmatig voorzien van nieuwe updates, die vervolgens dan ook automatisch toegepast worden op servers die hier een abonnement voor hebben. Helaas kan dit dus gepaard gaan met lichte hinder in deze. Wat betreft de veiligheid van alle opgeslagen data, staat dit altijd bij ons voorop.

Wanneer de werkzaamheden afgerond zijn, dan melden wij dit uiteraard.

Update (13:20): alle onderhoudswerkzaamheden zijn volledig afgerond. Ook is de nieuwste Backupmaster software op alle actieve servers geinstalleerd. Dit geldt alleen voor servers die daadwerkelijk Backupmaster afnemen.


Verder lezen »

[afgerond] Update kernel hardware node
Geplaatst door Michel [Support] aan 28-08-2021 08:04

Technici zijn een hardware node aan het updaten om deze te voorzien van een nieuwere kernel tesamen met enkele veiligheidsupdates.
Hierdoor is een reboot noodzakelijk. Hierdoor kunnen enkele servers / websites tijdelijk niet bereikbaar zijn.

Naar verwachting zal de downtime enkele minuten zijn (5 á 10 minuten).

Excuses voor het ongemak.

Update (8:10): werkzaamheden zijn afgerond en alle servers zijn weer terug online.


Verder lezen »

[update] Urgent onderhoud routers Nedzone
Geplaatst door Michel [Support] aan 21-06-2021 11:27

Nedzone ondervinden problemen met hun core-routers. Hierdoor zullen deze opnieuw opgestart moeten worden.
Zie het onderstaande bericht van Nedzone zelf.

Op dit moment ervaren wij behoorlijke problemen met onze core-routers. De oorzaak hiervan is inmiddels duidelijk, alleen moeten de routers
een reload krijgen om de problemen te verhelpen. Helaas kan deze reload niet op een later tijdstip worden gegeven gezien de ernst van de problemen.

De impact hiervan is voor klanten waar wij een routed-VLAN aanleveren nihil. Alleen voor klanten met BGP sessies en MPLS verbindingen zal
impact ontstaan. MPLS verbindingen op de router die een reload krijgt zullen voor enige minuten worden onderbroken. BGP sessies zullen door
ons eerst een shutdown krijgen op de router die een reload krijgt, zodat het verkeer netjes naar de 2e router over zal gaan. Hierdoor zou in principe
ook weinig overlast ontstaan, maar wel mogelijk. BGP sessies hebben alleen impact bij de reload van de PCR routers in Steenbergen.

De planning voor de reloads is als volgt. Let erop dat dit slechts richttijden zijn.

11:30 – Reload PCR2 Steenbergen
12:00 – Reload PCR1 Steenbergen

14:00 – Reload NIKHEF router
15:00 – Reload Equinix AM7 router

Wij bieden onze excuses aan voor deze onvoorziene situatie. Verdere informatie volgt.

Door het rebooten van deze routers kunnen diensten en verbindingen tijdelijk uitvallen. Dus het kan zijn dat uw website, email e.d. tijdelijk niet werken.


Update [13:05]: wij hebben een nieuwe update ontvangen van Nedzone in deze:
De reloads van de PCR1/2 in Steenbergen zijn afgerond. Beide machine’s draaien op dit moment zonder problemen. We gaan nu richting Amsterdam voor de reloads van de routers in NIKHEF en Equinix. 


Verder lezen »