Nieuws
Storing inzake securenameserver18.net [update 2] [Expired]
Geplaatst door Michel [Support] aan 19-05-2020 19:48

In de afgelopen 2 á 3 weken zijn er herhaaldelijk storingen opgetreden inzake de server securenameserver18.net. Helaas zijn hier een aantal klanten het dupe van geworden.

Na de laatste storing van vandaag hebben wij Plesk zelf een support ticket ingeschoten. Deze heeft er naar gekeken en getracht het één en ander op te lossen.
Blijkbaar zit het probleem in CentOS 7.x (RHEL 7.x) volgens Plesk. Echter, hierin verschillen wij toch van mening. Immers draaien wij met meer dan 160 servers op basis van CentOS 7.x en deze hebben allemaal geen enkel probleem.

Er kan natuurlijk altijd een bug ergens in een besturingssysteem zitten, zoals dit ook met enige regelmaat is met diverse Windows versies, echter dan is het wel heel vreemd dat slechts één server van deze meer dan 160 servers juist dit probleem heeft. Wij wijten het meer aan een bepaalde update van Plesk die mogelijkerwijs niet goed geinstalleerd is en daardoor voor (herhaaldelijk) problemen zorgt.

Wij hebben onze ervaringen dan ook gedeeld met Plesk in deze en zij gaan een nieuw onderzoek instarten hierin. Echter, wanneer dit lang duurt, dan gaan wij andere actie nemen voor onze klanten die hierdoor gedupeerd zijn.
Onze technici denken dat het opnieuw opzetten van deze server en vervolgens alle accounts overmigreren een betere oplossing is. Op die manier is de (nieuwe) server voorzien van een "schone" installatie en zal deze dan ook geen problemen meer moeten opleveren. Immers draaien wij met een flink / groot aantal Plesk servers die allemaal op CentOS 7.x staan en die absoluut geen problemen vertonen. Zo ook diverse shared hosting servers van onszelf.

Uiteraard is het één en ander afhankelijk van de bevindingen van Plesk, die op dit moment met twee man ingelogd zijn, zometeen. Maar wanneer dit te lang duurt, dan gaan wij onze vervolg stappen uitvoeren. Zeker met het oog op een groot aantal horeca gerelateerde websites die toevaligerwijs op deze server bevinden en/of gehost worden. Dus willen wij deze klanten, net als al onze andere klanten, een goede en betrouwbare dienstverlening geven. Op dit moment lijkt dat dus onmogelijk op deze server.

Dus mocht er binnen nu en +/- 1 uur geen oplossing komen, laat staan een duidelijke reactie, dan gaan wij deze server opnieuw opzetten en alle content overzetten. Dit houdt wel in dat vanaf dat moment (van de migratie) de server onbereikbaar wordt (websites, email en dergelijke). Zodra deze onbereikbaar wordt, dan wordt de oude server herbenoemd en vervolgens de nieuwe opgezet met identieke nameservers en IP-nummers. Nadat de server online komt, dan wordt alle content overgemigreerd naar deze server. Onze technici zullen dit in batches doen. Per batch worden dan diverse websites weer actief. Nadat de migratie voltooid is, gaan wij ervan uit dat alle problemen opgelost zijn en u geen verdere problemen meer hoeft te verwachten inzake deze (nieuwe) server.

Toevoeging; bij dit soort migraties gaat géén content verloren; dat wil zeggen alles wordt overgenomen, dus webbestanden, emails en databases. Ook verandert er niks aan de inlogwijze, uw wachtwoorden, IP-nummers of nameservers.

Wij bieden onze welgemeende excuses aan in deze, ondanks dat de directe oorzaak niet bij ons ligt, maar bij Plesk zelf. Desalniettemin vinden wij dit net zo vervelend als u.

Eventuele updates en dergelijke inzake het antwoord van Plesk en een eventuele migratie plaatsen wij hier eveneens.Update 1 [20:12]: Zojuist een status update gevraagd bij Plesk support, daar er alweer enige tijd verstreken was. Waarschijnlijk hebben ze het probleem achterhaald en is men bezig om een oplossing te creëren hiervoor. Uiteraard gaan wij niet akkoord met een simpele oplossing / verklaring en willen wij garanties dat het daadwerkelijk opgelost is. Anders zijn wij toch genoodzaakt voor onze klanten, om de server opnieuw aan te maken en de content over te migreren.

Update 2 [21:27]: Net een nieuwe reactie van Plesk gehad. Ze hebben nu een work-around aangebracht op de desbetreffende server en gaan de server de komende uren sowieso monitoren. Men verwacht niet dat deze nog problemen gaat geven. Het euvel zit hem in bepaalde processen die afgesloten worden, naar mate het drukker op de server wordt en meer processen erbij komen. In ieder geval heeft Plesk een work-around aangebracht en hebben de dienst doenende tech met zijn collega een urgente bericht bij hun ontwikkelaars gelegd om dit probleem op een nettere manier op te lossen (i.p.v. de toegepaste work-around).

Resumé wil dat zeggen dat wij de server nu niet gaan uitmigreren, daar Plesk heeft aangegeven een werkende work-around te hebben geplaatst op de server en deze vervolgens de komende uren ook zullen monitoren. Mochten er toch problemen ontstaan één dezer dagen, dan gaan wij niet meer Plesk inschakelen, maar gaan wij de server daadwerkelijk uitmigreren. Echter, hopen wij dat het probleem met deze work-around wel een oplossing biedt en vervolgens is het afwachten totdat er een permanente oplossing vanuit de ontwikkelaars komen. Doorgaans is dit 1 tot 2 werkdagen.

Wij houden u in ieder geval op de hoogte uiteraard! Nogmaals excuses voor het ongemak tot dusver.


Reacties (0)
www.helpburo.eu