Nieuws
Wederom (tussentijdse) verhoging stroomprijzen vanuit Nedzone
Geplaatst door Michel [Support] aan 11-08-2022 11:25

Begin dit jaar hebben wij u al geinformeerd over de stijgende kosten inzake hardware, inflatie en daarnaast de (veel) hogere stroomkosten en dat wij dit ook uit noodzaak door moeten factureren aan onze klanten. Dit hebben wij gedaan in de vorm van meerprijzen stroom per toegekende / gebruikte CPU cores van een server. Zie ook onze uitgebreide melding van eerder dit jaar hier.

Gisteren kregen wij opnieuw een bericht van Dataplace (dit is overkoepelende organisatie van het Nedzone datacenter), waar al onze servers staan geplaatst, dat men wederom hogere stroomkosten verwacht voor de komende periode. Zie hier de originele berichtgeving van Nedzone zelf. Helaas worden wij hierdoor ook genoodzaakt om deze nieuwe verhoging van de stroomprijs ook indirect door te berekenen aan onze klanten. Zo zal de in maart geïntroduceerde meerprijzen inzake de stroomkosten per CPU core verhoogd worden van 1.70 Euro naar 2.50 Euro. Dit staat nog altijd niet in verhouding tot de verhoging die wij per periode direct moeten betalen aan Nedzone, maar wij willen ook niet alles 1-op-1 doorberekenen aan onze klanten en dus proberen wij het op deze manier netjes op te lossen. Inmiddels zijn de stroomprijzen al meer dan verzesvoudigd t.o.v. begin 2021, wat ook gedeeltelijk terug te lezen is in een artikel van maart 2021 hier (toen sprak men nog een een verviervoudiging). Wij hebben op dit moment circa 1000 actieve servers online staan op het datacenter van Nedzone; in ons geval praat je dan niet over enkele duizenden Euro's per maand meer, maar een ruime veelvoud hiervan.

Hoe dan ook; wij blijven dit zien als een tijdelijke c.q. noodgedwongen optie om de kosten inzake de extreem hoge stroom marginaal te kunnen dekken. Het spreekt voor zich, dat wanneer de markt weer normaal of normaler wordt, dat wij dit dan ook weer zullen toepassen op o.a. de stroomkosten per CPU core.

Vanwege de (nieuwe) hogere stroomkosten gaan wij ook de stroomkosten doorberekenen inzake de (goedkopere) DirectAdmin/Plesk reseller pakketten. Daarnaast zullen wij ook de prijzen verhogen inzake de DirectAdmin Budget webhosting pakketten. De stijging van de DirectAdmin Budget hosting pakketten zullen variëren tussen de twee en tien Euro per jaar. Dit is inmiddels ook al toegepast op de website. Vooralsnog blijven de Plesk webhosting pakketten buiten beschouwing. De verhoging inzake de reseller pakketten wordt gebasseerd op dezelfde wijze die wij reeds toepassen op reguliere servers (VPS/DPS).

Prijzen van overige diensten blijven vooralsnog gelijk en zullen voorlopig niet aangepast worden. En nogmaals; wanneer (met name) de stroomprijzen, die wij doorgefactureerd krijgen van Nedzone, gaan dalen, dan zal dit uiteraard ook toegepast worden op onze producten en diensten die hieraan direct en indirect gekoppeld staan. Wij proberen altijd zo'n eerlijk en transparant mogelijke bedrijfsvoering te voeren en de continuïteit te waarborgen van onze dienstverlening.

Mocht u ondanks deze uitgebreide uitleg zich niet kunnen conformeren met de (genoodzaakte) prijsverhogingen, dan kan u altijd uw dienst of product opzeggen conform de voorwaarden die online staan. Wij zullen dit natuurlijk ten zeerste betreuren, maar helaas zijn wij ook echt genoodzaakt om dit door te voeren. Wij hadden vooralsnog goede hoop dat de stroomkosten licht gingen dalen en deze trend door zou zetten, maar de berichtgeving van Nedzone geeft helaas het tegenovergestelde beeld weer.

Juist omdat wij geloven in een eerlijke en transparante bedrijfsvoering hebben wij de mededeling van Dataplace (Nedzone datacenter) ook online geplaatst. Deze kan u hier terug vinden en zelf inzien.


Reacties (0)