Nieuws
Plesk gaat prijzen verhogen vanaf januari 2023
Geplaatst door Michel [Support] aan 12-10-2022 10:27

Je kan er bijna je klok op gelijk zetten, maar Plesk gaat ook aankomend jaar weer hun prijzen verhogen inzake de Plesk licenties. Lees hier het officiële Plesk bericht: Pricing Adjustment 2023.

In het officiële bericht van Plesk kan men lezen dat de prijzen bij Plesk met circa 15% gaan stijgen. Hierdoor zullen wij ook genoodzaakt zijn om onze prijzen m.b.t. de verschillende Plesk licenties te verhogen. Daarnaast worden de Plesk licenties al jaar en dag betaald in Amerikaanse Dollars, door de hogere koers van de Amerikaanse Dollar zijn de Plesk licenties sowieso al een aantal Euro duurder geworden. Ook dit is meegenomen in de nieuwe prijzen van de Plesk licenties. Op dit moment voeren wij geen verhoging door inzake de losse Plesk componenten die t.b.v. Plesk zijn aangeschaft via ons, zoals bijvoorbeeld ImunifyAV (*).

Wij hebben, zoals wij dat bij iedere prijsverhoging doen vanuit Plesk, inmiddels ruim ons beklag gedaan (tot aan de CEO van Plesk). Maar wij verwachten dat dit zeer weinig zal uithalen. Sinds dat Plesk is overgenomen door de investeringsgroep Oakley Capital en Plesk in hun "WebPros"-portfolio hebben geplaatst, zijn er al diverse (ingrijpende) prijsverhogingen geweest. Dit treft niet alleen Plesk, maar ook andere merken c.q. producten in hun "WebPros"-portfolio, zoals cPanel, WHMCS, SolusVM en dergelijke. Ook deze merken en/of producten krijgen (bijna) ieder jaar te maken met flinke prijsverhogingen; dit alles is ook online terug te vinden.

De nieuwe prijzen inzake de Plesk licenties staan inmiddels al actief op onze websites. Deze prijsverhoging hebben alleen betrekking op Plesk licenties inzake afgenomen virtual en dedicated servers (VPS/DPS), zo ook de Plesk Wordpress Servers, alsook de seperate afgenomen Plesk licenties of upgrade licenties. Plesk hosting pakketten en reseller pakketten vallen hier niet onder. Ook meteen een kanttekening op onze prijzen inzake de Plesk licenties; vaak krijgen wij te horen dat de licenties bij Plesk zelf goedkoper zijn. Helaas is dit een misvatting; meestal betreft dit een tijdelijke c.q. speciale aanbieding vanuit Plesk of een éénmalige korting. Ook zijn onze prijzen, zeker bij dedicated Plesk servers (DPS), nog altijd zeer laag ingezet. Niet altijd wordt rekening gehouden met het feit dat de Plesk licenties t.b.v. dedicated servers (DPS) aanzienlijk hoger zijn, dan bij virtual Plesk servers. Dit kan men zelf ook controleren op de website van Plesk.

Zoals hierboven staat aangegeven, zijn de nieuwe Plesk licentie prijzen inmiddels actief op onze websites. Aangezien wij voornamelijk klanten hebben met jaar contracten, zal de meerprijs met terugwerkende kracht toegepast worden op servers (VPS/DPS) die in de augustus en oktober zijn besteld met een dergelijke Plesk licentie. Afhankelijk van het type Plesk licentie die u heeft, zal u een aanvullende factuur krijgen voor de huidige c.q. aankomende periode.

Wij begrijpen dat een dergelijke prijsverhoging altijd vervelend is, maar dit moeten wij doorberekenen aangezien onze leverancier (in dit geval Plesk) dit ook aan ons oplegd. Daarnaast hebben wij nog altijd te maken een flinke inflatie en is de Euro in waarde gedaald t.o.v. van de Amerikaanse Dollar. Mocht u een "Plesk Web Host Edition"-edition of een "Plesk Web Pro Edition"-licentie hebben, dan zou u kunnen kijken of u deze kunt downgraden naar een goedkopere Plesk licentie. Hiervoor zal u wel het aantal domeinnamen op uw server moeten verminderen. Zie hier wat er door Plesk allemaal geteld wordt als zijnde een domeinnaam.

Op de achtergrond zijn wij een aantal goedkope alternatieven aan het testen inzake nieuwe interfaces. Deze interfaces zijn een stuk minder uitgebreid als Plesk en wellicht minder gebruiksvriendelijk als Plesk (of DirectAdmin), maar wellicht een interessante optie inzake geavanceerde (server) gebruikers. Zoals aangegeven zijn wij dit uitvoerig aan het testen qua veiligheid, performance en functionaliteit. Dit is een zeer geavanceerd proces welke wel enige tijd kan duren. Wij gaan ervan uit dat wij medio begin 2023 een nieuwe oftewel extra interface kunnen gaan aanbieden voor een lager bedrag als Plesk (en

Wij hopen dat het één en ander duidelijk is voor u inzake de nieuwe prijsverhoging vanuit Plesk. Mocht u toch nog vragen hierover hebben, dan kan u een support ticket aanmaken of een email sturen aan de afdeling sales.

(*) wanneer u een Plesk extensie / Plesk licentie zelf aanschaft oftewel direct bij Plesk, dan kunnen wij hierop geen support leveren. U zal dan zelf contact moeten opnemen met Plesk hierover. Wanneer u bij ons een Plesk extensie/licentie heeft aangeschaft, dan kan u bij ons uiteraard wel support verwachten. Zie ook dit kennisbank artikel hierover.


Reacties (0)