Apr
24
DDoS aanval door een slecht beveiligde Wordpress website.
Geplaatst door Michel [Support] aan 24-04-2017 09:19

Op 23 april omstreeks 16:00 vond er een DDoS aanval plaats op één van onze hardware nodes (83.172.159.102).

Hierdoor waren een aantal (reseller) servers en websites korte tijd onbereikbaar. De oorzaak is inmiddels achterhaald en de veroorzaker per direct offline gezet. Het betrof (wederom) een slecht beveiligde Wordpress website, waarvan de XML-RPC massaal werd misbruikt om DDoS aanvallen uit te voeren.

Zoals wij inmiddels al diverse keren hebben aangegeven dient u altijd uw Wordpress website goed te onderhouden en alle nodige veiligdheidsmaatregelen toe te passen. Dit is ook vermeld op de volgende Wordpress-pagina van de Kennisbank. Volg dit aub op! Op die manier bespaart u ons, uzelf en eventueel andere klanten een hoop ellende.

Wanneer wij een slecht beveiligde Wordpress website tegenkomen die mogelijk dit soort problemen kan veroorzaken, dan wordt deze zonder pardon offline gezet! Wij kunnen het niet toestaan wanneer u de veiligheid van uw Wordpress niet serieus neemt, dat u hierdoor een "gevaar" vormt voor andere gebruikters.

Dus nogmaals; beschikt u over een Wordpress website, controleer dan altijd of u website wel veilig genoeg is. Diverse instellen en tips om dit te realiseren vindt u terug op deze pagina van de Kennisbank. Ook zijn er diverse andere pagina's inzake Wordpress installaties. Met name het blokkeren van XML-RPC bestand m.b.t. Wordpress is een hele goede stap om heel veel ergenis en ellende te voorkomen!

Onze excuses aan onze overige klanten, die door een enkeling het dupe zijn geworden van deze DDoS-aanval.

Meer lezen »

Apr
4

In de maanden maart, april, mei en juni 2017 zijn er in verband met de feestdagen gewijzigde openingstijden

- Vrijdag 14 april 2017 Goede Vrijdag - Vanaf 12.00 gesloten
- Maandag 17 april 2017 2e Paasdag - Gehele dag gesloten
- Donderdag 27 april 2017 Koningsdag - Gehele dag gesloten
- Vrijdag 5 mei 2017 Bevrijdingsdag - Gehele dag gesloten
- Donderdag 25 mei 2017 Hemelvaartsdag - Gehele dag gesloten
- Maandag 5 juni 2017 2e Pinksterdag - Gehele dag gesloten

Support en urgent aangelegenheden worden gewoon verwerkt.

Fijne dagen gewenst.