Waarmee kunnen we je helpen?
U bent niet ingelogd op Helpburo om het artikel te kunnen lezen.

Om een kennisbank artikel te kunnen lezen op Helpburo, dient u altijd ingelogd te zijn. U kan via de linkerkant inloggen. Wanneer u geen account heeft op Helpburo, dan klikt u bovenaan op het "Registreren"-icoon. In uitzonderlijke gevallen kan het kennisbank artikel verwijderd of verplaatst zijn.

Alle Kennisbank artikelen zijn afgeschermd en derhalve niet direct oproep zonder ingelogd te zijn. Eénmaal ingelogd, dan kan u niet alleen alle Kennisbank artikelen raadplegen, maar ook een support ticket aanmaken indien dit noodzakelijk is.

Laatste updates
[opgelost] Plesk foutmelding bij het inloggen op controle paneel
Geplaatst door Michel [Support] aan 23-05-2023 18:41

Voor de oudere Plesk servers op basis van CentOS 6.x geeft Plesk een foutmelding wanneer men probeert in te loggen.
De melding die u te zien krijgt is de volgende:

Composer detected issues in your platform: Your Composer dependencies require a PHP version ">= 7.4.0".

Deze foutmelding is niet door ons veroorzaakt, maar door een bepaalde update binnen Plesk. Plesk is op de hoogte hiervan gesteld en men is ermee bezig om dit te verhelpen via een update. Hoe, wat of wanneer is op dit moment niet duidelijk. Helaas kunnen wij hier ook weinig aan doen, veranderen of oplossen... Wij zijn in deze ook volledig afhankelijk van Plesk.

Ondertussen hebben wij al een aantal meldingen hierover gehad. In een extreem geval werd zelfs de schuld bij ons gelegd in deze, wat natuurlijk absurd is, daar wij geen Plesk updates maken of installeren. Deze worden automatisch door Plesk geinstalleerd, zonder tussenkomst van ons. Idem aan Windows bijvoorbeeld. Hoe vaak komt het voor dat Microsoft een verkeerde update uitbrengt? Juist. Behoorlijk vaak.

Het is gewoon afwachten totdat Plesk een nieuwe update / bugfix hiervoor uitbrengt. Helaas, maar waar. 

Update 19:59: Plesk gaat een update c.q. fix uitbrengen. Deze zal automatisch toegepast worden in de komende uren. Dus het probleem zal dan naar alle waarschijnlijkheid na middernacht of morgenochtend vroeg verholpen zijn door Plesk.

Update 7:35: Plesk heeft dus vannacht een automatische update doorgevoerd in de "Extension Catalogue", hierdoor is het probleem verholpen. Mocht u nog problemen ervaren met het inloggen op uw Plesk omgeving (VPS/DPS), dan even een support ticket aanmaken.


Meer lezen

[afegrond] Verschillende werkzaamheden op datacenter
Geplaatst door Michel [Support] aan 01-05-2023 11:04

Zie laatste update onderaan inzake donderdag 11 mei.

Deze weken (week 18, 19 en 20) gaan technici op het datacenter een aantal werkzaamheden uitvoeren op het datacenter;

Een aantal oudere generatie PDU's worden vervangen

Ondanks dat deze nog 100% functioneren, willen wij deze toch gaan vervangen om eventuele toekomstige problemen te voorkomen. Nu vervangen is de kans op eventuele storingen (en dus downtime) verminderen. Ook bieden de nieuwere PDU's ons meer functionaliteit (naast hogere betrouwbaarheid).

Verschillende aanpassingen binnen aantal cabinetten

Door de jaren heen zijn er behoorlijk wat servers verplaatst c.q. bijgeplaatst in een aantal cabinetten. Hierdoor is de airflow niet meer optimaal. Ook worden de kabels vervangen inzake de servers; sowieso de stroomstekkers van servers worden vervangen door nieuwere (gekleurde) exemplaren en korter qua lengte. Hierdoor kunnen technici gemakkelijker en veel sneller problemen oplossen bij calamiteiten. Ook dit zal ten goede komen van de airflow (aanvoer van koude lucht en afvoer van warme lucht), waardoor servers koeler lopen en ventilatoren minder zwaar hoeven te draaien. Daarnaast worden ook meteen UTP kabels vervangen. Dit laatste niet alleen met oog op de toekomst (met nieuwere switches), maar de UTP bekabeling is inmiddels ook alweer een paar jaar oud.

Ook zullen er een aantal zwaardere servers verplaatst worden naar andere cabinetten. Op die manier krijgen wij een beter inzicht op stroomverbruik per cabinet en wordt de temperatuur beter verdeeld.

Ondanks dat technici de hierboven genoemde werkzaamheden zo snel mogelijk uitvoeren is er wel minimale downtime. De downtime zal circa 5 á 10 minuten zijn per hardware node. Helaas is het niet mogelijk om de bovenstaande genoemde werkzaamheden uit te voeren zonder downtime. Dus onze excuses hiervoor.

Dus wanneer uw server of website enkele minuten offline is, dan gelieve rekening houden met het bovenstaande.


Update 1: ook week 19 (donderdag 11 mei) zijn er een paar werkzaamheden op het datacenter.
Update 2: inmiddels zijn de ingeplande werkzaamheden ook afgerond.


Meer lezen

Aangepaste openingstijden april, mei 2023
Geplaatst door Mark [Support] aan 28-03-2023 13:20

In de maanden april, mei 2023 zijn er in verband met de feestdagen gewijzigde openingstijden.

  • Donderdag 6 april - vanaf 15.00 uur gesloten
  • Vrijdag 7 april (Goede Vrijdag) - Gehele dag gesloten
  • Maandag 10 april (2e Paasdag) - Gehele dag gesloten
  • Donderdag 27 april (Koningsdag) - Gehele dag gesloten
  • Vrijdag 5 mei (Bevrijdingsdag) - Gehele dag gesloten
  • Donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) - Gehele dag gesloten
  • Vrijdag 19 mei - Gehele dag gesloten
  • Maandag 29 mei (2e Pinksterdag) - Gehele dag gesloten

Support aangelegenheden worden gewoon opgepakt en verwerkt.


Meer lezen